REPREZENTACIJA RH

Mandžukić napustio trening i zabrinuo izbornika

09.06.2017.
u 16:53

- Lovren je jedan od najboljih obrambenih igrača u Premijernoj ligi. Volju sigurno ima, nije dugo igrao za reprezentaciju, imat će sigurno motiv više. Bit će pojačanje u Ćorlukinom odsustvu – kaže Jedvaj.

Unatoč pljusku, vatreni su odradili solidan trening, a promatrači su burno pozdravili finaliste Lige prvaka, Modrića, Kovačića i Mandžukića. Nažalost, Danijel Subašić uopće nije bio na travnjaku, muči ga upala Ahilove tetive i u ovom trenutku njegov nastup u Reykjaviku je upitan. 

Mandžukić je napustio seansu ranije od ostalih, no nije riječ o ozljedi, nego samo o poštedi. Uoči treninga u miks zoni bili su Domagoj Vida i Tin Jedvaj. Apostrofirali smo im da je Hrvatska u pet kvalifikacijskih utakmica primila samo jedan pogodak, onaj odbijanac protiv Turaka. - Cijela je momčad zaslužna za to. Igramo kompaktno, borimo se, idemo svi za jednoga i jedan za sve. O malom broju primljenih pogodaka ne odlučuju samo stoperi ili samo zadnja linija. Cijela momčad dobro igra fazu obrane, pomaže u pokrivanju. O takvoj našoj igri, uostalom, govore rezultati u dosadašnjem dijelu kvalifikacijskoga ciklusa. Međutim, ne želim da se o tome puno priča, ne želim bacati ‘maler’. U svakom slučaju, potrudit ćemo se da tako ostane – naglasio je Domagoj Vida.

Osjeća li obrana slabost zbog – lijevoga braniča?

- Ne može se o tome govoriti na takav način. Da i jest slaba točka, a nije, tu smo mi ostali da pomognemo i zatvorimo tu stranu. Ne mislim da je lijeva strana tako velik problem kao što se naglašava. Dapače, jedan primljeni pogodak u pet utakmica sve govori – dodaje Vida.

Nije se naigrao s Lovrenom, nije se mogao ni sjetiti kad su skupa igrali u kvalifikacijama. – Igrali smo skupa u prijateljskoj utakmici u Sisku. Lovren je u Liverpoolu dokazao da je odličan igrač, ali svi koji su dio reprezentacije dokazali su da u datom trenutku mogu zamijeniti bilo koga u momčadi. Uostalom, reprezentacija je nedavno je u Los Angelesu pobijedila Meksiko. Dakle, svi su ti igrači apsolutno su zaslužili poziv, a izbornik poslije svega itekako ima slatkih briga – nastavlja Vida.

Jesu li Islanđani teži suparnici od Ukrajinaca?

- Riječ je o kompaktnoj momčadi bez igrača koji može donijeti prevagu pojedinačnom klasom, ali i mi ćemo morati biti čvrsti i igrati kompaktno. U ovoj sada situaciji su Islanđani teži protivnik. Reykjavik je teško gostovanje, a Islanđani su nam prvi konkurenti za prvo mjesto. Međutim, to je isto tako utakmica u kojoj možemo riješiti puno stvari. Do sada smo napravili dobar posao, ali nema smisla vraćati se u prošlost i živjeti na staroj slavi.

Zadnji put u dodatnim kvalifikacijama na Islandu završili ste na tribini u društvu Jelavića...

- Da, na žalost, ostao sam na tribini. Znam da je bilo jako hladno. Kažete da je sada puno ugodnije!? Ne treba se zamarati temperaturama i klimom na Islandu, činjenicom da je kraj sezone i da smo svi umorni. Mi smo profesionalci, moramo se tako ponašati. Nećemo više puno pričati, nego na terenu pokazati što znamo...

I Tina Jedvaja pitali smo o lijevome braniču, pa i o Lovrenu.

- Nismo osjetili slabost na toj poziciji, a Lovren je jedan od najboljih obrambenih igrača u Premijernoj ligi. Volju sigurno ima, nije dugo igrao za reprezentaciju, imat će sigurno motiv više. Bit će pojačanje u Ćorlukinom odsustvu – kaže Jedvaj.

Čeka vas islandska hladnoća!?

- Imali smo i jet leg kad smo putovali u SAD pa smo pobijedili Meksiko. Dakle, sve je do nas – uzvraća Jedvaj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije