POČELA ANALIZA

Maradonino srce duplo teže od normalnog! Analiziraju mu krv i urin da vide što je konzumirao

03.12.2020.
u 09:09

Glavni je cilj precizno utvrditi je li Diego konzumirao alkohol, drogu ili bilo koju drugu supstancu u satima prije smrti. To će biti presudno za tužiteljstvo, koje provodi istragu u vezi tih zadnjih sati Maradonina života

Nekoliko je laboratorija tjedan dana nakon smrti Diega Armanda Maradone započelo analizu uzoraka urina, krvi i brisa, koje su uzeli tijekom obdukcijskog zahvata na tijelu. Također, pišu argentinski mediji, odradit će i posebnu procjenu Maradonina srca, da rasvijetle zašto je bilo dvostruko teže od normalnog srca profesionalnog nogometaša, prenosi 24sata.

Glavni je cilj detaljno analizirati i precizno utvrditi je li Diego konzumirao alkohol, drogu ili bilo koju drugu supstancu u satima prije smrti. To će biti presudno za tužiteljstvo, koje provodi istragu u vezi tih zadnjih sati Maradonina života, s obzirom na to da postoji spor o tome kakvo je bilo njegovo zdravstveno stanje i kakva je bila skrb za njega.

Iduće srijede, 8. prosinca, istražitelji će predstaviti rezultate analize.

Forenzičari koji su izvršili obdukciju Diegova tijela izvijestili su da je njegovo srce težilo oko 500 grama, dvostruko više od normale, zbog čega su tražili analizu kardiovaskularnog sustava.

Forenzičari su zaključili da je Maradona umro zbog "akutnog plućnog edema uslijed zatajenja srca" i otkrio u svom srcu "proširenu kardiomiopatiju".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?