individualno priznanje

Marcelo Brozović dobio najveće priznanje u karijeri

Marcelo Brozović
EPA
20.05.2022.
u 18:46

"Tehnika, briljantnost, moć", opis je kojim je Serie A objasnila ovu odluku o Brozoviću.

Hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović dobio je najveće individualno priznanje u karijeri. Serie A proglasila ga je najboljim veznim igračem lige u sezoni koja je na izmaku. 

"Tehnika, briljantnost, moć", opis je kojim je Serie A objasnila ovu odluku o Brozoviću.

Inter je četvrti klub u Marcelovoj karijeri koja traje već 12 godina. Počela je 2010. godine u Hrvatskom dragovoljcu (23 nastupa), potom nastavljena u Lokomotivi (34 nastupa) i Dinamu (99 nastupa), a za Inter je debitirao 1. veljače 2015. godine u utakmici sa Sassuolom. U Interu su ga vodili treneri Mancini, De Boer, Pioli, Spalletti, Conte i sada Inzaghi. 

Marcelo je s Interom 2021. godine osvojio naslov prvaka Italije, iste godine i talijanski Superkup, a 2020. bio je finalist Europske lige i u finalu poražen od Seville. U Ligi prvaka ima 25 nastupa, a u četiri sezone u kojima je igrao, samo jednom je prezimio. U sezoni 2021./2022. Inter je u osmini finala ispao od Liverpoola. 

Marcelova vrijednost na Transfermarktu iznosi 40 milijuna eura, te je iza Matea Kovačića (45 mil. eura) najskuplji eksponat vatrenih, a usto dijeli 10. mjesto na rang-listi vrijednosti najboljih svjetskih defenzivnih vezista. Dodajmo i da je najbolji vratar u Serie A Mike Maignan, najbolji branič Gleison Bremer, Ciro Immobile je najbolji napadač, dok je Victor Osimhen najbolji mladi nogometaš.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije