IZBORNIK U21 BiH

Marinović objavio spisak za susret s Velsom

Fena
02.11.2017.
u 13:20

Izbornik mlade nogometne U21 reprezentacije Bosne i Hercegovine Vinko Marinović priopćio je spisak igrača za iduću utakmicu kvalifikacija za europsko prvenstvo protiv reprezentacije Velsa, koja će se igrati 10. studenog u Bangoru.

Po riječima izbornika, na spisku su uglavnom igrači koji su bili i u ranijem sazivu.

- Jedino ne možemo računati na Demira Pecu koji će zbog ozljede propustiti ovo okupljanje. Sada imamo samo dva dana za pripreme, ali takav je kalendar i moramo se osloniti na ono što smo uradili u proteklom razdoblju kada smo imali mnogo više vremena za rad - kazao je Marinović.

Pored ove dvije reprezentacije u grupi su još Švicarska i Portugal. 

- Kao što sam i ranije govorio, imamo tešku grupu, ali ćemo se truditi da iskoristimo sve šanse koje nam se ukažu. Vels je ekipa koja zaslužuje poštovanje, pobijedili su Švicarsku, ali i mi smo nadigrali Portugal, tako da će sasvim sigurno ovaj duel biti neizvjestan. Ipak, ako ponovimo igru kao protiv Portugala, možemo se nadati dobrom rezultatu - kazao je Marinović.

Na spisku su 23 igrača: Nemanja Trkulja (Borac), Azir Muminović (Sloboda), Matej Marković (Čelik), Darko Todorović (Sloboda), Kerim Memija (Vejle), Kemal Osmanković (Željezničar), Besim Šerbečić (Radnik), Stjepan Radeljić (Stuttgart), Marko Mihojević (Sarajevo), Eldar Ćivić (Sparta Prag), Stjepan Lončar (Široki Brijeg), Marijan Ćavar (Zrinjski), Amir Hadžiahmetović ( Konyaspor), Ismar Hairlahović ( Sloboda), Amer Gojak (Dinamo), Elvedin Herić (Sarajevo), Luka Menalo (Široki Brijeg), Nikola Dujaković (Krupa), Zinedin Mustedanagić (Dukla Prag), Mićo Kuzmanović (Sarajevo), Ivan Jukić (Korona Kielce), Ermedin Demirović (Alaves), Almir Aganspahić (Mladost).

Mladi reprezentativci BiH će se okupiti 6. studenog u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije