Reprezentacija BiH U21

Marinović počeo pripreme mlade reprezentacije pred utakmicu s Moldavijom

19.03.2019.
u 17:18

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine (U21) okupila se danas u Trening centru u Zenici, gdje će se spremati za prvu utakmicu u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2021. godine koju u utorak, 26. ožujka, na Grbavici u Sarajevu igra protiv reprezentacije Moldavije.

Izbornik Vinko Marinović u svom prvom obraćanju novinarima izrazio je zadovoljstvo zdravstvenim biltenom te činjenicom da će moći računati na sve igrače koje je pozvao za ovu utakmicu.

-Očekujemo još dva igrača, Ermedina Demirovića i Suana Bešića, koji imaju takve zrakoplovne letove, ali mislim da bismo do večeras svi trebali biti kompletni - kazao je Marinović.

-Sutra i prekosutra ćemo krenuti s onim radom što nam je potreban za ovu utakmicu. Ovdje ćemo raditi do nedjelje, kada se selimo u Sarajevu. Još jedan trening imat ćemo na Grbavici - napominje Marinović, koji se nada da će njegovi puleni kvalifikacije otvoriti pobjedom.

-Mi smo bili u četvrtom, Moldavija u petom šeširu. To je ekipa koju smo već malo pregledali, koja ima izuzetno dobar potencijal, pogotovo u fazi napada. Ali, ono što je važno jeste to da prvu utakmicu pokušamo odigrati maksimalno kvalitetno i sve uradimo da ostvarimo pobjedu. Nakon toga će nam biti sve puno lakše - smatra Marinović, koji se nada da će na ljeto, u lipnju, imati priliku odigrati još jednu kontrolnu utakmicu te se spremiti za jesenje duele.

Grupa, kako ističe, jeste zahtjevna, jer imamo dvije reprezentacije koje ove godine igraju na Europskom prvenstvu.

-Dobra je stvar što ćemo igrati zaista prave utakmice, a nadam se da ćemo, u svim segmentima, zadržati razinu iz prošle godine. Mislim da i u ovoj generaciji ima tih igrača, ali i da će se do rujna pojaviti još neki od mlađih igrača na koje ćemo moći računati. Imao sam mogućnost da zovem Benjamina Hadžića iz Hanovera, ali on je ozlijeđen i ima još dva tjedna oporavka - kaže Marinović, koji se nada da će od postojećeg igračkog kadra napraviti tim koji je sposoban pobijediti Moldaviju.

Optimističan je i Besim Šerbečić, koji je igrao i u prošlom ciklusu bio važan član ekipe koja je zauzela treće mjesto, iza Rumunije i Portugala, a ispred Walsa.

Osim Walsa i Moldavije, rivali će im biti i favoriti grupe Njemačka i Belgija.

-Grupa je kvalitetna, ali danas nema laganih protivnika. Idemo utakmicu po utakmicu. Moramo se prvo dobro spremiti za Moldaviju. Nismo još upoznati o protivniku. Nadam se da ćemo narednih dana raditi neke analize - ističe Šerbečić, koji dodaje kako smatra da im je ovo i najavažnija utakmica, jer ako ciklus otvore pobjedom kasnije će sve biti lakše.

Golman Vladan Kovačević također je bio član tima i u prošlom ciklusu, a napominje kako su ponovno dobili jako tešku grupu.

-Jedva čekam utakmice i s Njemačkom, Belgijom i Walsom. Pred nama su jedne teške kvalifikacije, ali dat ćemo svoj maksimum. Šef će izvući iz nas maksimum. Smatram da imamo priliku izboriti i nešto više- kaže Kovačević. 

Dodaje kako je na njima da se spreme i fokusiraju na utakmicu s Moldavijom, protiv koje žele pobjedu.

Marinović je za Moldaviju pozvao sljedeće igrače: Suan Bešić (SCO Angers, Francuska), Vladan Kovačević (Sarajevo), Jusuf Gazibegović (Liefering, Austrija), Besim Šerbečić (Rosenborg BK, Norveška), Halid Šabanović (Sarajevo), Amar Beganović (Sloboda),Vedran Vrhovac (Čelik), Nihad Mujakić (Sarajevo), Selmir Pidro (Sarajevo), Jasmin Čeliković (Inter Zaprešić, Hrvatska), Milan Savić (KV Mechelen, Belgija), Marijan Ćavar (Osijek, Hrvatska), Zinedin Mustedanagić (MFK Ružomberok, Slovačka), Amar Ćatić (PSV Eindhoven, Holandija), Vladan Danilović (Borac), Anel Šabanadžović (Željezničar), Haris Hajdarević (Željezničar), Petar Bojo (Mladost), Nermin Hajdarević (GOŠK), Marko Brkić (Zvijezda 09), Stipe Jurić (Široki Brijeg), Nardin Mulahusejnović (Maribor, Slovenija), Jovo Lukić (Krupa).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije