HŠK Zrinjski

Marinović: Svima će nam dobro doći mali odmor

BiH; 09.07.15. Mostar;Stadion Bijeli brijeg  Zrinjskog Shirak  2:1 Snimio:Stole Lasic
07.12.2015.
u 07:00

Zadnje tri utakmice smo bili na tragu onog što i kako želimo igrati. Naša momčad ima potencijal biti znatno bolja Zrinjski je pobjedom na Piroti protiv Travnika osigurao 2. mjesto na ljestvici i s dobrim dojmovima odlazi na prvenstvenu stanku Plemići

Zrinjski je nakon utakmice protiv Travnika mogao pošteno proslaviti vrlo uspješnu natjecateljsku godinu. Mostarci su dominirali na Piroti s 1:4, bilo je to možda i najbolje prvo poluvrijeme plemića ove jeseni. Zrinjski je izgledao neuhvatljivo, napadački je dio momčad plemića radio pometnju u obrani Travnika i dok se njihov protivnik pribrao, već je gubio s 3:0, piše Večerni list BiH.

Teški uvjeti za igru

- Na Piroti smo imali teške uvjeti za igru, ali smo se bolje snašli. Pristup je bio dobar, odigrali smo kvalitetno. Naša igra, formacija i filozofija u posljednje tri utakmice su nešto na čemu ćemo nastojati graditi našu koncepciju i u nastavku sezone. Svi smo se mi malo "tražili" u ovoj polusezoni, za sve stvari je potrebno neko vrijeme da "legnu". S pobjedom protiv Travnika sigurno sam zadovoljan, ali ja sam takav, zasmetalo mi je malo što smo primili taj pogodak - kazao nam je Vinko Marinović, čija je momčad primila svega 7 pogodaka u ovoj polusezoni.

Inače, susret s Travnikom Marinoviću je bio 30. na klupi plemića, a pod njegovim vodstvom momčad je za to vrijeme primila svega 12 pogodaka, što je svakako vrlo dobar prosjek.

- Momčadi koje primaju malo pogodaka obično imaju visoku disciplinu. Preferiram da to odlikuje sve momčadi koje vodim kao trener. Smatram kako naša momčad može biti još dosta bolja i to je možda naša i najveća prednost u drugom dijelu sezone. Imamo širok igrački kadar, nekada je to teško uklopiti jer svi žele igrati , dodao je Marinović.

Struka će s igračima danas održati još samo zajednički ručak nakon čega slijedi odmor.

- Ma sve nas je zamorila ovako duga sezona. Jasno mi je kako su se igrači poželjeli odmora. Zapravo će svima nama dobro doći odmor. Dugo smo u punom pogonu tako da ćemo s radošću dočekati slobodne dane. Igrači će imati 15-ak dana kada se mogu potpuno odmoriti, a nakon toga će imati individualni program rada - dodao je šef struke plemića, koji ni jučer nije bio na odmoru, već je obavljao skauting protivnika. Nakon jutarnje kavice i doručka Marinović je zajedno sa svojim pomoćnikom Marijem Makom Ivankovićem otišao na Pecaru pratiti ogled Širokog Brijega i Sarajeva, inače dva kluba s kojima plemići igraju dva velika derbija nakon prvenstvene stanke.

"Mogli smo i bolje"

- Rano je još govoriti o tim derbi utakmicama. Nama slijedi mnoštvo analiza u kojima ćemo vidjeti gdje smo i što činiti dalje. No, prije svega toga se idemo odmoriti. Nakon toga ćemo analizirati igrački kadar, vidjeti stanje s odlascima i dolascima nogometaša i pripremati se za proljetni dio sezone. U ovom trenutku na pitanje igračkog kadra ne mogu puno kazati. Nije vrijeme baviti se time. Moramo vidjeti i što su želje igrača. O pojačanjima je također rano govoriti - tvrdi prvi čovjek struke plemića.

Upitan kako bi ocijenio minuli dio sezone, trener Marinović je bio zadovoljan, uz njemu svojstveno "ali"...

- U globalu mogu biti zadovoljan, mada, kažem, mogli smo i bolje proći. Mogli smo i morali na nekoliko utakmica osvojiti koji bod više, pa smo eventualno mogli prezimiti kao vodeći na premijerligaškoj ljestvici. Tako je to u nogometu... smatram kako uvijek treba težiti poboljšavanju. Bez te osobine nema napretka, zaključio je Marinović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije