premijer liga bih

Mašić iskoristio priliku, nogomet bez publike i s pet izmjena znatno sporiji

03.08.2020.
u 18:26

Zrinjski je slavio protiv Olimpika (1:0), Mostarci su napravili dovoljno kako bi slavili pobjedu na početku nove sezone. Strijelac jedinog gola bio je Anes Mašić.

Potrebno više vjere

Zrinjskom je kao klubu potrebno više vjere u mlade nogometaše. Opće je poznata stvar kako mladi nogometaši teško dobivaju priliku pod Bijelim brijegom. U Zrinjskom su vjerojatno napravili dobar potez kada su Mašića pred kraj priprema ipak odlučili ostaviti u momčadi, a ne ponovno ga poslati na posudbu u GOŠK. Po našem mišljenju, Mašić možda još uvijek nije iskustvom i rutinom na razini Škrbića i Kunića, ostalih napadača u momčadi, ali je puno potentniji od njih dvojice. Riječ je o gol-igraču... Ako ga krene, brzo će isplivati u prvi plan te postati puno bolji igrač od ostalih napadača Zrinjskog. Nešto je o ovom mladiću nakon susreta rekao i trener Mladen Žižović.

- Odluka da talentiranog Mašića zadržimo bila je ispravna. Evo, vratio se “zlatnim golom”. Na njemu je da nastavi raditi, sigurno je kako ima puno mjesta za napredak - kazao je Žižović o Mašiću, dok je o utakmici protiv Olimpika rekao:

- Za mene je ovo bila očekivano teško utakmica jer nismo bili u natjecateljskom ritmu. U prvom dijelu bili smo usporeni, nismo mogli kreirati puno prilika, na kraju nas je malo i sreća poslužila. Na zalaganje smo zaslužili pobjedu. Ako treba trpjeti igra, neka trpi, ali rezultat u ovakvim utakmicama ne bi smio. Volim više pobjedu od 1:0 nego 5:0. U takvim utakmicama svaki igrač mora dati maksimum. Nadam se kako ćemo popraviti igru, a rezultat zadržati - dodao je Žižović.

Teško bi odmah bilo očekivati kako će Zrinjski biti u vrhunskoj formi. Nikomu nije bilo lako igrati nakon duge stanke.

Velike razlike

U ovoj koronasezoni bile su primjetne dvije velike razlike, izostanak publike i utakmica s pet izmjena. Publike je bilo oko stadiona, ali poneki povik s Bijelog brijega nije dao dodatnu snagu domaćima kao što je inače imaju kada su na tribinama uz njih Ultrasi na stajanju, ne toliko i zapadna tribina...

- Ovo je nešto najsmješnije što postoji. Ovo je za mene suludo i potpuni promašaj - kazao je nakon susreta trener Olimpika Darko Vojvodić upitan da komentira izostanak navijača s tribina.

Dodao je Vojvodić kako će Olimpik biti u sredini lige ako bude igrao kao protiv Zrinjskog.

Zrinjski je iskoristio svih pet izmjena, četiri izmjene imao je Olimpik. Tempo igre s tako velikim brojem izmjena jako je pao. Momčadi koje u budućnosti budu željele krasti vrijeme, to će lakše raditi s tako velikim brojem izmjena. Ipak, treneri koji imaju širu klupu i bolje se prilagode ovom pravilu, mogu iz njega izvući korist. U svakom slučaju, u početku tu će biti uobičajeno nesnalaženje, jer takav se nogomet nije igrao nikad prije. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?