Marchionne:

Mercedes je strašno miran i to me zabrinjava

Ferrari
Reuters/PIXSELL
02.03.2016.
u 19:41

Ferrarijev predsjednik, Sergio Marchionne, kaže kako je izuzetno zadovoljan dosadašnjim dijelom predsezonskih testiranja, ali ga zabrinjava mirnoća svjetskih konstruktorskih prvaka, piše Gp1.hr.

Ranije ove zime, predsjednik momčadi iz Maranella ciljao je na pobjedu na startu sezone u Melbourneu. Ali sada Mercedes, svakim odvezenim krugom na testiranjima, sve više zasjenjuje svoje rivale.

“Oko svijeta u četiri dana,” rekao je Marchionne aludirajući na Mercedesovu kilometražu, prenosi Vecernji.hr

Marchionne smatra kako i Ferrari ima odličnu zimu. Kaže kako su pogonska jedinica i bolid odlično usklađeni te kako su vozači sretni iako ima još puno posla.

“Nadam se da možemo ići u prvi red na prvoj utrci. Oklijevam, ponajviše jer vidim da je Mercedes izuzetno miran i to me zabrinjava,” rekao je Talijan.

Marchionne se osvrnuo i na novi kvalifikacijski format Formule 1, očigledno upozoravajući da bi Ferrari mogao uložiti veto.

“Mislim da još postoji potreba za diskusijom. Moramo se pobrinuti da ne okrenemo sustav na glavu, a da ga prije toga ne razumijemo. Nisam siguran da su prijedlozi Ecclestonea prihvatljivi za Ferrari, a mislim i da novi eliminacijski format ne uživa povjerenje svih momčadi,” dodao je Marchionne.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije