Prva liga FBiH

Metalleghe BSI povećao prednost na vrhu za četiri boda

08.03.2016.
u 07:30

Sada je još očitije da će borba za ostanak biti žešća nego ikada, ali ni borba za naslov nije odlučena, iako Jajčani bježe četiri boda... Metalleghe je ne samo zadržao vrh ljestvice, nego poslije 3:1 pobjede protiv Novog Travnika još pobjegao pratiteljima (pogađali su Kovač, Dujaković i Radulović za Metalleghe, Gavrić za goste). Do sada druga Budućnost posrnula je kod Rudara u Kaknju (0:1, Džafić), dok je Orašje u Sanskom Mostu protiv “napaljenog” Podgrmeča izvuklo (samo) bod u utakmici bez pogodaka. U nekim drugim okolnostima bio bi to uspjeh, ali Orašje se bori za naslov... Na drugo mjesto probila se Zvijezda, lanjski premijerligaš, nakon što je s 2:1 savladala Goražde na Banja Ilidži. Gradačačani su poveli (Isanović), Goražde poravnalo (Midžić)... Činilo se kako će završiti neodlučeno, ali pet minuta do kraja Zvijezda je zabila za pobjedu (Doljančić). Uz susret Podgrmeč – Orašje, još na tri utakmice gledatelji nisu imali prigodu radovati se (ni tugovati), jer strijelci svih šest momčadi nisu postigli ni pogodak. Radi se o susretima Branitelj - Sloga, Bosna - Čapljina i Radnički - Gošk. Čapljinci i Gabeljani tako su “mrvicu” vratili milo za drago Bosni i Radničkom, koji su jesenas slavili na Bjelavama i Podavali. 
Sloga je “bez razloga” uzela bod Branitelju, povukavši ga u drugoligašku provaliju u kojoj je ona već s (gotovo) obje noge. Možda se, ipak, varamo.

U igri su još golema 42 boda. Jedinstvo je, pak, Pod borićima lako “razbilo” Bratstvo (3:0). Delić je rano zabio dva pogotka za Bišćane, uskoro je Burnić treći put pogodio mrežu gostiju... Poredak nakon 16. kola: Metalleghe 32, Zvijezda 28, Orašje 27, Budućnost 26, Čapljina 25, Rudar 24, Bosna i Gošk 23, Bratstvo i Goražde 22, Jedinstvo i Radnički 20, Podgrmeč 18, Branitelj 17, Novi Travnik 14, Sloga 13 bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije