nakon poraza od Portugala

Milošević: Brine me što smo odustali od borbe, a potrebna nam je i "svježa krv" u timu

reprezentacija bih
Fena
17.10.2023.
u 07:21

Izbornik je naglasio kako je evidentno da ekipi treba “svježa krv” te da će već za utakmice u studenome pokušati konkurenciju pojačati s novim igračima.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je sinoć na zeničkom “Bilinom polju” od Portugala najuvjerljiviji poraz u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u nogometu 2024. godine, a gosti su slavili s visokih 5:0.

Bh. igrači su, tako, izgubili i drugi od četiri meča na svom terenu u kojem nisu postigli gol, jer je i. Luksemburg, 20. lipnja, slavio u Zenici s 2:0. Sada bh. tim, osim što ima samo devet bodova, ima i dvostruko više primljenih nego postignutih golova te je nakon osam odigranih utakmica 7:14.

Izbornik Savo Milošević istaknuo je kako nisu bili na svom maksimumu te da nisu stizali u duele, kao i da je to bilo potpuno drugo lice njegove ekipe od onog koje je imao priliku vidjeti u petak protiv Lihtenštajna (pobjeda s 2:0).

- Očito je da nemamo energije za dvije utakmice u tri dana. Slažem se da je poraz težak, ali još gore od poraza saznanje da energetski i fizički nismo bili u situaciju u tri dana odigrati na određenj razini. Zabrinajva me malodušnost koju smo pokazali - kazao je na pres-konferenciji nakon utakmice Milošević.

Podvukao je kako je loš ulazak u utakmicu te nakon primljenih golova “odustajanje od borbe”, jedina negativna poruka koju je izvukao iz ove utakmice, unatoč visokom porazu. Možda je, dodao je, trebao ubaciti četiri-pet novih igrača u odnosu na utakmicu protiv Lihtenštajna.

Druga njegova greška, kazao je, bila je odluka da “igraju visoko”, a što je prouzročilo greške stopera. Na takav se potez odlučio zbog činjenice da im je za ostanak u igri za direktan plasman na EURO bila potrebna pobjeda protiv Portugala, koji je ponovno demonstrirao klasu.

- Nemamo nijednog veznog igrača sa defanzivnim karakteristikama i nismo mogli zaustaviti tranziciju. Ovakve utakmice mogu više pomoći. Možda je dobro što se ovo dogodilo, jer se mnogo stvari otvori. Odgovornost je moja - kazao je Milošević.

Naglasio je kako je evidentno da ekipi treba “svježa krv” te da će već za utakmice u studenome pokušati konkurenciju pojačati s novim igračima.

Najavio je i kako će do tada razmotriti koji je najbolji sustav igre s igračima koje ima na raspolaganju, a sve to kako bi što spremnije i uigranije dočekali utakmice baraža, koje su na program iduće godine u ožujku.

Dobro je, istaknuo je, što naredne utakmice pa ni utakmice baraža neće igrati protiv reprezentacija kvalitete Portugala, koji je bio prebrz za njegov tim.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?