UFC 169

Mir nije imao šanse: Overeem 'uništio' bivšeg prvaka

Frank Mir i Alistair Overeem
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/5
02.02.2014.
u 10:17

U nekoliko navrata Overeem je sjajno pogodio Mira koji je ipak sve te udarce nekako uspio podnijeti, prije dvije godine Alistair bi takav meč skoro sigurno završio barem tehničkim nokautom, no ovog puta morao se ipak zadovoljiti jednoglasnom sudačkom odlukom

UFC 169 dugo se čekao među MMA fanovima diljem svijeta. Razlog tome nisu bila samo dva meča za titulu prvaka na jednom eventu, mnoge je najviše zanimalo okršaj teškaša Alistaira Overeema i Franka Mira koji su dan prije borbe na službenom vaganju skupa imali preko 230 kilograma. Overeem je ovog puta uspio opravdati ulogu favorita, baš kao i Aldo te Barao koji su obranili titule prvaka.

Renana Barao jedan je od rijetkih boraca koji je na ovom eventu slavio prekidom, zapravo to je uspio još samo jedan borac, što je zaista rijetkost u UFC-u. Barao je svladao Urijaha Fabera nešto malo više od minutu prije kraja prve runde. Renan je u parteru "punio" Urijaha brojnim udarcima, ali izazivač za titulu je signalizirao sucu Herbu Deanu da je u redu, koji je to ipak odlučio ignorirati i prekinuti borbu.

Mnogi fanovi takvu su reakciju osudili, smatrali su da je trebao dati Faberu još malo vremena da se uspije izvući iz doduše prilično neugodne situacije, pogotovo jer mu je davao do znanja da može podnijeti Baraovu navalu.

Jose Aldo odradio je svih pet rundi s obzirom na to da se također radilo o borbu za titulu prvaka, a sjajni Brazilac nastavio je s dominantnim predstavama u oktogonu. Aldo je dominirao tijekom većeg dijela borbe i suci zaista nisu imali previše za razmišljati kad je trebalo nakon rundi odlučivati o pobjedniku.Prije njih u kavezu su se našla dva teškaša koji iza sebe imaju u posljednje vrijeme prilično loše rezultate. Dana White je još prije više od mjesec dana najavio da poraženog iz okršaja Overeem VS Mir čeka otkaz, no kasnije je te riječi povukao i postao ipak daleko suzdržaniji, no jedno je sigurno. Alistair se vratio na pobjedničke staze vrlo uvjerljivim nastupom, moglo bi se slobodno reći da je tijekom tri runde uništio nekadašnjeg UFC-ovog prvaka Franka Mira.

U nekoliko navrata Overeem je sjajno pogodio Mira koji je ipak sve te udarce nekako uspio podnijeti, prije dvije godine Alistair bi takav meč skoro sigurno završio barem tehničkim nokautom, no ovog puta morao se ipak zadovoljiti jednoglasnom sudačkom odlukom, koja je doduše bila potpuno neupitna.

Jedini meč koji je još završio prekidom je okršaj između Abela Trujilla i Jamiea Varnera. Abel je slavio nokautom točno na polovici druge runde, a ovog puta nijedna borba nije završena submissionom.

UFC 169:

Renan Barão def. Urijah Faber - TKO (R1 3:42)
Jose Aldo def. Ricardo Lamas - jednoglasna sudačka odluka
Alistair Overeem def. Frank Mir - jednoglasna sudačka odluka
Ali Bagautinov def. John Lineker - jednoglasna sudačka odluka
Abel Trujillo def. Jamie Varner - KO (R2 2:32)

Alan Patrick def. John Makdessi - jednoglasna sudačka odluka
Chris Cariaso def. Danny Martinez - jednoglasna sudačka odluka
Nick Catone def. Tom Watson - podijeljena sudačka odluka
Al Iaquinta def. Kevin Lee - jednoglasna sudačka odluka

Clint Hester def. Andy Enz - jednoglasna sudačka odluka
Rashid Magomedov def. Tony Martin - jednoglasna sudačka odluka
Neil Magny def. Gasan Umalatov jednoglasna sudačka odluka

Ključne riječi
UFC

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije