Transfer vrijedan 60 milijuna eura

Miralem Pjanić postaje najskuplje plaćeni bh. nogometaš svih vremena

Miralem Pjanić
Getty
27.06.2020.
u 07:08

Miralem Pjanić, nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine i prvotimac Juventusa, ispisat će nove stranice povijesti domaćeg nogometa. Prema najavama iz Italije i Španjolske, bh. reprezentativac bi  trebao postati igračem slavne Barcelone. "Mali princ" će na Nou Camp stići iz Juventusa, a njegov transfer je procijenjen na 60 milijuna eura. Kako su potvrdili mediji ove dvije zemlje, Pjanić će biti dijelom razmjene Juventusa i Barcelone. U Torino bi stigao Arthur Melo, koji se procijenjuje na 70 milijuna eura. Kada posao bude završen, Miralem Pjanić će i službeno postati najskuplji bh. reprezentativac, odnosno nogometaš koji je ostvario najveći transfer u povijesti domaćeg nogometa. 
Prema podacima portala Transfermarkt, koji se bavi se tržišnim vrijednostima nogometaša, rekord je do sada držao Edin Džeko, koji je trenutno član Rome, a 2011. godine iz njemačkog Wolfsburga prešao je u Manchester City za vrtoglavih 37 milijuna eura. Pjanić je bio na drugom mjestu sa cijenom od 32 milijuna eura za koliko je u ljeto 2016. godine iz Rome prešao u Juventus. Ovim transferom Pjanić će uzdrmati i regiju kada su u pitanju najveći transferi u povijesti. Izjednačit će se na vrhu sa Lukom Jovićem, koji je za 60 milijuna iz Eintracht Frankfurta prešao u Real Madrid, a iza njega će ostati Nemanja Matić (44,7 milijuna eura), Mateo Kovačić (38 milijuna) i Džeko (37 milijuna).
Zanimjivo, na društvenim mrežama bh.  reprezentativcu već su "obukli" dres Barcelone i poželjeli dobrodošlicu u redove katalonskog velikana.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije