POSEBNA PRIČA

Mlada Hrvatica buduća je profesorica, ima znanje za ‘Milijunaša’ i nevjerojatno skida sedmerce

marta kozjak
16.10.2021.
u 10:47

Ženski rukomet ponovo je hit u Međimurju. Rukometašice Zrinskog igraju sjajno ove sezone, trenutačno su druge na tablici, a posebna priča je vratarka Marta Kozjak. Na posljednjem susretu protiv Sesveta, kojeg su Čakovčanke dobile sa 20:13, Kozjak je sakupila 22 obrane. Obranila je sve sedmerce koje su pucale domaće igračice. Ukupno šest. Sedmi je sedmerac bio promašaj. Izmjenjivale su se Sesvećanke na liniji sedam metara, no Lujić, Bešen, Cvitanović, Krezo, Jurina i Tupek(dvaput) nisu zabile pogodak Marti.

– Nemam nikakvu tajna branjenja. Sedmerci su lutrija i tu je potrebno imati puno, puno sreće. Dobro, nekad malo proučavam tko izvodi sedmerce u suparničkom sastavu, nekad idem po instinktu. Nema pravila – kaže Marta.

Šest obranjenih sedmeraca u rukometu je pravo čudo. No, nije ove sezone da je jedini put branila toliko puno sedmeraca na jednoj utakmici.

– Da, protiv Trešnjevke u gostima sam imala pet od osam obranjenih sedmeraca – istaknula je.

Između Trešnjevke i Sesveta još ste igrali protiv Dugog Sela?

– Nisam obranila nijedan od tri sedmerca, ha ha – nasmijala se Marta.

Ima 20 godina i nada se da će jednog dana braniti za seniorsku reprezentaciju Hrvatske.

– Bila sam na jednom okupljanju juniorske reprezentacije. Naravno da mi je želja braniti za seniorsku reprezentaciju Hrvatske. Trenutačno imamo jako dobre vratarke, Pijević, Kapitanović, Bešen, a za mene radi vrijeme – istaknula je.

Nenad Šoštarić, izbornik ženske reprezentacije, pomno je prati.

– Pratim sve u domaćoj ligi i sigurno je da je Marta zanimljiva za budućnost. Evo, za tjedan dana moja Lokomotiva igra derbi protiv Zrinskog pa ću je uživo vidjeti na djelu. Zrinjski je ove sezone hit lige, imaju sjajnu ekipu u kojoj odskaču Gudelj, Džono, Vukojević. Trener Goran Mrđen ondje radi odličan posao – rekao je Šoštarić.

Marta je na trećoj godini studija geografije i povijesti.

– Jedan dio predavanja mi je na PMF-u, drugi na Filozofskom fakultetu. Kada završim studij, bit ću profesorica, što me u konačnici i zanima. Naravno, i dalje ću trenirati rukomet. Samo da ne bude ozljeda – naglasila je.

Vjerojatno znate puno o zemljopisu i povijesti. Igrate li možda pub kvizove?

– Bila sam na nekoliko, ali trenutačno ne razmišljam da se prijavim na “Potjeru” ili na “Milijunaša” – dodala je.

U Zrinskom mi je predobro

Kako mala trenirala je i ples.

– To je bilo više zezancija. Rukomet ozbiljno treniram 14 godina. Prvo sam igrala na krilu, ali sam se brzo prebacila na mjesto vratarke.

Živi u Zagrebu, ali svaki dan putuje na treninge u Čakovec.

– Nekad je malo naporno, ali to je ljubav prema sportu, Kako nemam automobil, svakako se snalazim kada putujem u Čakovec. Nekad znam ići vlakom, nekad autobusom, nekad me netko od prijatelja poveze automobilom...

Je li bilo poziva drugih klubova? Primjerice, bilo bi lakše kada bi branili za nekoga iz Zagreba...

– Za sada ne razmišljam o drugim klubovima. Meni je u Zrinskom predobro da bih otišla – zaključila je Marta. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije