premijer liga BiH

Mladost nakon preokreta pobijedila Široki

premijer liga
28.08.2016.
u 20:15

Posljedni meč sedmog kola BHT Premijer lige BiH između Mladosti i Širokog Brijega pripao je domaćem timu rezultatom 3:1, javlja SCsport.ba.

Već na otvaranju meča dobru priliku propustio je Wagner Santos Lago čiji je šut odbranio Adnan Hadžić. Potom se odlična prilika ukazala i Brekalu koji također nije uspio matirati Hadžića. U finišu je Anel Husić prijetio gostima, ali promjene rezultata nije bilo.

Početkom drugog poluvremena Hodžić je šutirao, a Soldo dobro odbranio. Potom je Isaković uzdrmao stativu, da bi par minuta kasnije na muke Hadžića na drugoj strani stavio Wagner koji je šutirao iz slobodnjaka. U posljednjih 17 minuta uslijedili su golovi.

Prvo je Wagner glavom pogodio za vodstvo Širokog, da bi par minuta kasnije katastrofalnu grešku Solde i obrane kaznio Husić za poravnanje. Pet minuta prije kraja u kaznenom prostoru Širokog zaustavljen je Bošković, a arbitar Irfan Peljto na asistenciju Davora Belje pokazao je na bijelu točku. Odgovornost je preuzeo Brkić i pogodio uz dosta sreće.

Ni tu nije bilo kraj, a već u narednom napadu točku na i stavio je Husić nakon brze kontre.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije