NOVI TRENER

Mnogima je imenovanje Karoglana iznenađenje, evo zašto se Hajduk odlučio za njega

Mislav Karoglan
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
24.10.2023.
u 08:49

Hajduk već u petak igra protiv Slaven Belupa pa na Poljudu nisu željeli čekati.

Mislav Karoglan potvrđen je za novog trenera Hajduka. Karoglan se tako na klupu bijelih vraća nakon 10 mjeseci kada je zbog privatnih razloga morao otići s mjesta glavnog trenera. Splićane je kao u prošloj sezoni vodio u ukupno 12 službenih utakmica u kojima je upisao osam pobjeda uz četiri neriješena ishoda. 

Trener Karoglan ima iskustvo rada na Poljudu, bio je trener kadeta u Akademiji HNK Hajduk ''Luka Kaliterna'', dok je kao pomoćni trener sudjelovao u radu dva stručna stožera prve momčadi (pod vodstvom Jensa Gustafssona i Valdasa Dambrauskasa). Tijekom seniorske nogometne karijere igrao je u Kamen Ingradu, Posušju, Zrinjskom iz Mostara, Rijeci, Širokom Brijegu, Croatiji Zmijavci, Imotskom te Kamenu iz Ivanbegovine. Nogometni put ga je vodio i u izraelski Hapoel Nazareth, slovačku Žilinu te singapurski Warriors FC. 

Trenerski angažman započeo je u Croatiji Zmijavci s kojima je osvojio ligu, a ujedno je dobio nagradu za najboljeg trenera Dalmacije. Početkom 2019. preuzima Zadar odakle u ljeto 2020. dolazi na već spomenuto mjesto trenera kadeta u Hajdukovoj Akademiji. Samostalno je vodio Istru 1961 na početku aktualne natjecateljske sezone, no dobio je otkaz nakon samo tri kola.

Mnogima je imenovanje Karoglana za trenera Hajduka iznenađenjeDalmatinski portal piše da je Karoglan je bio među prvim opcijama za Lekinog nasljednika jer poznaje svlačionicu i situaciju u klubu, a ideja angažiranja stranog trenera nije bila na stolu jer je procjena da trenutačno nema vremena za prilagodbu. Hajduk već u petak igra protiv Slaven Belupa pa na Poljudu nisu željeli čekati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije