Hrvatska dočekuje 95. reprezentaciju svijeta

Modrić i Brozović lakše ozlijeđeni pred utakmicu

Reprezentacija otputovala
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
13.10.2014.
u 10:38

Hrvatska u Gradskom vrtu dočekuje Azerbajdžan s kojim dosad nikad nije igrala. Sutrašnji protivnik izgubio je prve dvije utakmice od Bugarske i Italije

Samo tri dana nakon pobjede nad Bugarskom u Sofiji, hrvatsku reprezentaciju čeka novi izazov u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, a u ponedjeljak u Gradski vrt stiže Azerbajdžan.

Momčad Nike Kovača stvorila je dobru atmosferu nakon osvojena važna tri boda u petak, a Azeri će poslužiti za dodatno jačanje samopouzdanja Hrvatske, piše Goal. Sve osim pobjede bilo bi ravno debaklu, a osim kvalitetom, prednost kockastima bit će uobičajeno sjajna atmosfera u Osijeku, koja inače nedostaje dok igraju u Maksimiru.

Atmosferu u hrvatskoj reprezentaciji malo je narušio odlazak Nikice Jelavića, koji je odlučio otići zbog slabe minutaže, no to ne bi trebalo previše utjecati na igrače. Azerbajdžan je poprilična nepoznanica, pogotovo kad Hrvatska nikad nije odigrala nijednu utakmicu protiv 95. reprezentacije svijeta.

Izbornik Berti Vogts nije previše omiljenim u azerskim medijima jer već godinama najavljuje plasman na veliko natjecanje,  a reprezentaciju čine igrači većinom iz domaće lige. Od 25 na popisu 21 ih igra u Azerbajdžanu, a šestorica u najboljem klubu Qarabagu. Najskuplji igrač je Cihan Özkar iz Sivasspora, ali teško da će on i njegovi suigrači biti prijetnja jer igraju u jako zatvorenoj formaciji.

Azerbajdžan je izgubio prve dvije utakmice od Bugarske i Italije, oba puta s 2:1 što govori da Kovačeve igrače čeka tvrd, čvrst i zatvoren protivnik te se ne očekuje pobjeda s velikom razlikom. 

Kovač neće moći otprije računati na ozlijeđene Vrsaljka i Jedvaja te na Jelavića, koji se oprostio, a Modrić i Brozović su lakše ozlijeđeni, ali ne bi trebali biti upitni za utakmicu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije