ŠOKANTAN PORAZ

Modrić: Izgubili smo naboj, nešto treba mijenjati...

Reuters/Pixsell
06.09.2017.
u 21:09

- Mi smo i dalje prvi, nije ovo tragedija. Veseli me način na koji je momčad igrala.

Hrvatska reprezentacija neočekivano je pala u Eskisehiru, ponajviše zahvaljujući ‘slijepom’ mađarskom sucu Kassaiju, koji je previdio očit kazneni udarac za nas u 10. minuti, ali i kiksu do sada sigurnoga vratara Subašića. Turci su praktički samo jednom ozbiljno zaprijetili vatrenima, u 11. minuti, kada je zicer zapucao Cenk Tosun, a u 75. minuti Subašić je odbio loptu ravno u noge centarforu Bešiktaša, koji mu je rasparao mrežu. Začuđujuća Danijelova reakcija, i odoše bodovi, a gotovo 34.000 fanatičnih Turaka neobuzdano je slavilo pobjedu nad favoriziranim Hrvatima.

Čačićev umirujući ton i lamentacije o dominaciji i kontroli igre zvuče tako šuplje, jer ovo je kiks koji dovodi u pitanje plasman na SP, premda nemamo pravo baš sve svaliti na nejaka Antina leđa; na primjer, od igrača Reala Kovačića ili čovjeka teškog 50 milijuna eura Perišića očekuje se da onakve kolosalne šanse realiziraju.

Kalinić nikad slabiji

- Tri boda su otišla domaćinu koji se vratio u utrku za SP. Miješaju mi se emocije, naravno da nisam sretan zbog rezultata. Ali, ako znamo okolnosti prije susreta, igrali smo kvalitetnih 90 minuta. Međutim, dogodi se taj jedan kiks i to je to. Nismo imali mirnoće u predaji završnoga pasa - rekao je izbornik Ante Čačić pa dodao: - Mi smo i dalje prvi, nije ovo tragedija. Veseli me način na koji je momčad igrala. Većina igrača je zadovoljila, ali rezultat nije dobar. Glavu gore, ništa nije izgubljeno. Bit će neizvjesno do kraja, kao što smo i govorili na početku. Ističe kako utakmica s Kosovom nije ostavila traga na igračima.

- Mi smo odigrali utakmicu nakon 50 i nešto sati, igrači su djelovali iznenađujuće svježe. Žao mi je da ih nije sreća nagradila. No, i manjak koncentracije je posljedica ove zbrke. A ako se već kolega Lucescu žalio na suđenje u prošloj utakmici, onda i mi imamo pravo prigovoriti kako je bio jedanaesterac za nas, kao i prekršaj na Mandžukiću prije njihova gola pogotka – ističe Čačić. Izbornik si, naravno, ništa ne zamjera u pripremi utakmice. Primjerice, tvrdi kako je Nikola Kalinić, unatoč nedostatku klupskih utakmica, imao svježine za 60 minuta. Vjerojatno njegovih najlošijih 60 minuta u dresu nacionalne momčadi. Čačić je zadovoljan i Kovačićevom izvedbom, kaže kako je tražio od Matea da bude što bliži vrhu napada, što mu se u 5. minuti moglo i isplatiti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije