Vitežani nakon serije poraza došli u tešku situaciju

Moraju se “vaditi” na aktualnom prvaku

sisko
08.04.2015.
u 11:39

Tri osvojena boda i samo dva postignuta gola u četiri proljetne prvenstvene utakmice ispod su i najpesimističnijih očekivanja premijerligaša Viteza. Zavladao je pesimizam, rezignacija, gubi se vjera u snagu i sposobnost momčadi koja je u zimskoj stanci, činilo se i tvrdilo se, znatno ojačana.

Moraju se vaditi na prvaku

Jer, Vitezu su pristupili napadači Basara i Jusufbašić, dvojica vratara Tomić i Škorić, vezni igrač Barišić, a nakon 6 mjeseci igranja u Grčkoj u Vitez se vratio lijevi bočni Branković. A Vitez je nakon četiri odigrana proljetna kola na 14. mjestu u zoni koja izaziva zebnju u klubu i među navijačima. - Kada odmotam film subotnje utakmice sa Slavijom u gostima, tek tada vidim u kakvoj smo prilici bili osvojiti bod, čak sva tri, što nikako ne bi bilo nezasluženo iako smo više od sat vremena igrali s igračem manje (u 28. minuti zbog drugog žutog kartona isključen je Barišić). A mi smo taj susret izgubili i sada se moramo vaditi protiv aktualnog prvaka Zrinjskog što sigurno neće biti lako. Naprotiv!. Međutim, mi izbora nemamo, čak nam ni neodlučan ishod ne odgovara pa nam preostaje jurišati svim snagama, boriti se i izboriti za povoljan rezultat, kazao nam je jedan od najstandardnijih i najboljih igrača, lijevi bočni Ivan Livaja. A na pitanje što to podrazumijeva “povoljan rezultat”, Livaja je kazao: “Možda će zvučati prepotentno, no ipak ću reći - pobjeda”.

Jurčević u momčadi

Zbog crvenog kartona neće igrati Barišić, ni ozlijeđeni vratar Tomić. U momčad se vraćaju srednji branič, kapetan momčadi Jurčević i napadač Basara i uz sada potpuno zdravog Brankovića može se slobodno reći kako će to biti druga, kvalitetnija momčad. - Bili smo u prilici iz Sarajeva se vratiti neporaženi, nažalost u tim nakanama nismo uspjeli, imamo zaista za čime žaliti, a sada je pred nama teški ispit protiv Zrinjskog . Istina, ni Mostarcima ne cvjetaju ruže, bodovi su potrebni i njima i nama, mi igramo na svom terenu, još nismo odigrali kako znamo i kako možemo, pa vjerujem da ćemo, uz maksimalni angažman svakog pojedinca, pokazati našu stvarnu snagu i osvojiti bodove protiv snažnog Zrinjskog, riječi su pomoćnog trenera Viteza Veseljka Petrovića u jednodnevnoj odsutnosti šefa struke Ante Miše. Petrović nije bio spreman najaviti početnu jedanaestoricu ističući kako to bez Ante Miše ne može učiniti. Međutim, gledajući treninge i raspoložive snage koje Vitez ima, očekuje se postava: Škorić, Livaja, Jurčević, Pezo, Branković, Jurić, Kapetan, Hrkač, Basara (Vidović) Smriko (Pinjuh), Livančić (Jusufbašić).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije