Borilačka zvijezda

"Morao sam Stipi dati bonus od 50.000 USD"

05.01.2016.
u 07:00

Briljantna predstava američkog Hrvata Stipe Miočića koji je nokautirao Bjelorusa Arlovskog i postao prvi izazivač prvaka UFC-a

Isprativši Mirka Cro Cop Filipovića u mirovinu, hrvatski poklonici slobodne borbe dobili su svog novog idola u MMA-u (mješovitim borilačkim vještinama). To je vatrogasac iz Clevelanda Stipe Miočić koji je "ugasio svjetlo" bivšem UFC prvaku Bjelorusu Andreju Arlovskom.

Borba dvojice teškaša završila je za manje od minutu, za samo 54 sekunde. Samo toliko trebalo je američkom Hrvatu da suca u kavezu Herba Deana natjera na prekid borbe i proglasi pobjedu tehničkim nokautom.

Nakon kraćeg odmjeravanja, Stipe Miočić je prvi krenuo i pogodio Arlovskog desnim krošeom tako snažnim da su preostali udarci (a uslijedio je odličan desni direkt) bili samo dovršavanje njegova posla.

Prilika za naslov

Miočić se odmah zaletio prema dijelu kavez uz koji su sjedili predsjednik UFC-a Dana White i vlasnik najpoznatije svjetske promocije Lorenzo Fertita.

- Jesam li sad zaslužio priliku?! - pomalo bijesno vikao je Stipe Miočić.

- Vjerujem kako ćeš dobiti priliku. To je neosporno - uskliknuo je poznati oktagon najavljivač Joe Rogan, na što se Miočić opet okrenuo prema Whiteu i opet zavikao:

- Jesam li sada na potrebnoj razini? Mogu li sada biti popularan? Dajte mi moju priliku.

- To je neupitno, ti si sljedeći na listi izazivača - ponovio je Joe Rogan.

Dakako, ništa od toga što je Rogan najavio neće se ostvariti ako se s tim ne slože Fertita i White koji se čak i našalio na spomenutu temu.

- Morao sam Miočiću dati bonus večeri od 50.000 dolara jer bi me u suprotnom istukao.

Još prije presice, u razgovoru za televiziju Dana White je kazao ovo:

- Stipe je bio poprilično glasan i dao mi je do znanja što želi i što misli da zaslužuje. Poštujem to, volim momke s takvom strasti vezanom uz ono što rade.

- Hoće li to što Stipe želi postati istina - priupitala je novinarka.

- Mislim da će biti tako.

U Miočićevu stožeru se nadaju da će White biti od riječi i da će Stipe doista biti protivnik prvaku koji to bude nakon uzvrata između branitelja naslova Fabricia Werduma i bivšeg prvaka Caina Velasqueza i da neće prevladati reklamna mašinerija koja prati Alistaira Overeema, Nizozemca koji je nedavno pobijedio Juniora Dos Santosa.

- Pobijedio sam bolju konkurenciju, a i bolji sam borac. Overeem je u dobroj seriji, ali je on svoje prilike imao. Ovo je sada moje vrijeme - ističe Miočić.

Stipe možda i u Areni?

Kada je završio sve svoje obveze, Miočić se na Facebooku obratio svojim poklonicima, ali i svojim hrvatskim navijačima.

- Thank you to all my fans for your support... Hvala mojim fanovma na potpori. Živjeli!

S obzirom da se prošle godine potiho pričalo o mogućoj UFC-ovoj priredbi u Zagrebu, zacijelo ne bi ni najmanji problem bio ispuniti Arenu sa Stipom Miočićem kao glavnom borbom. Jer, to je borac koji se ponosi svojim hrvatskim podrijetlom što je dokazao i time da je natjerao sve najavljivače svojih borbi, pa i Danu White, da pravilno izgovaraju njegovo ime i prezime, a ne kao "Stajp Majosik" ili tako nekako. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije