Futsal:

MOSTAR sg na korak do naslova Brotnjaci dali sve od sebe u sjajnom ozračju, ali...

10.05.2019.
u 08:30

U drugom finalnom susretu doigravanja za prvaka BiH u Čitluku je FC Stari grad Staklorad pobijedio MNK Brotnjo sa 6:1 (2:1)

I u drugom finalnom susretu doigravanja za prvaka Premijer futsal lige, odigranom u Čitluku, momčad Stari grad Staklorad pobijedila je borbenu ekipu MNK Brotnjo rezultatom 6:1 (2:1), pa su Mostarci sada nadomak osvajanja naslova prvaka. Od toga ih dijeli samo jedna pobjeda. Budući da je to bio pravi spektakl u kojem su nastupile dvije najkvalitetnije futsal momčadi u državi, zanimanje za tu finalnu seriju, koja se igra do tri pobjede, i u Čitluku i Mostaru bilo je veliko. Stoga ne čudi što je za taj spektakl u prepunom čitlučkom GŠD-u s 500 posjetitelja priređena rijetko viđena navijačka koreografija za pamćenje, s transparentima, bijelo-plavim zastavama, snažnim ovacijama i pljeskom igračima za svaki potez i nastupom mažoretkinja, što je podsjećalo na nekadašnja sjajna vremena kada su i košarkaši i nogometaši Brotnja godinama bili među najboljima u BiH te nastupali u Europi. Iako su poraženi, publika je na kraju dugotrajnim i burnim pljeskom pozdravljala igrače Brotnja koji su se svim srcem borili i prikazali vrhunsku kvalitetu igre i u finalu i kroz cijelu sezonu. Na kraju smo trenera MNK Brotnjo Mateja Čilića zamolili komentar:

- Što reći? Vidjeli ste i sami, imali smo puno propuštenih prilika. Mi smo promašivali, a oni su zabijali. Došla je do izražaja njihova kvaliteta. Nisu slučajno ekipa koja ima 10 reprezentativaca iz tri različite zemlje. Dali smo sve od sebe i jednostavno smo ostavili srca na terenu. Zahvaljujem našim vjernim navijačima, stvarno im kapa do poda. Mislim da imamo najbolju publiku u državi. I opet im od srca zahvaljujem što su nas podržavali i na 0:2, i na 1:2 i na 1:5. Stvarno im svaka čast, pljesak, pljesak i samo pljesak.

I zajamčeno dugo mjesto u BiH je izuzetan uspjeh?

- Sigurno kako je to velik uspjeh za naš klub s obzirom na to da se radi amaterski. To moram napomenuti jer ekipa Mostar SG trenira dva puta dnevno, u sezoni imaju 300 treninga više od nas. Mi jednostavno ne možemo drugačije, naši igrači imaju posao, s posla dolaze na treninge kad mogu. Stoga mislim da je ovo doista izuzetno veliki uspjeh ove ekipe Brotnja. Nadam se da će se iduće sezone nešto promijeniti, da će ljudi u Općini pokušati ovaj klub podignuti na veću razinu. Pozivam sve ljude koji mogu da to učine. Ako vole sport i ako vole mali nogomet, pozivam ih da pomognu klubu i da ga podignu na veću razinu kako bismo mogli parirali ekipama kao što je Stari grad - rekao je trener Čilić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije