Premijer liga

Mostarac na klupi Čelika zadovoljan dosadašnjim dijelom priprema

08.02.2018.
u 08:18

Nogometaši zeničkoga Čelika uspješno privode kraju pripreme za ostanak u Premijer ligi BiH. Klub u nastavak natjecanja ulazi s potpuno novom koncepcijom u radu, promijenjenim kompletnim stručnim stožerom i uz angažman puno novih imena u svlačionici.

Velika odgovornost

Novaci imaju ogromnu odgovornost i trebaju nadoknaditi veliki broj bodova koji su izgubljeni tijekom jesenskog dijela prvenstva u Premijer ligi BiH.

U zimskoj stanci, nakon “velike rasprodaje bodova”, nova uprava kluba odlučila se na značajno obnavljanje igračkog kadra, tako da je novoangažirani trener, Mostarac Slaven Musa, imao težak zadatak iz momčadi odstraniti većinu nogometaša koji jesenas nisu opravdali pruženo povjerenje.

Tijekom dosadašnjeg dijela momčad je odigrala četiri pripremne utakmice koje su više bile test za brojne nogometaše što su se nudili zeničkom premijerligašu. Zabilježena su tri poraza i jedna pobjeda, ali se sve ipak može svesti da su to bile samo trening-utakmice za uigravanje taktičkih linija momčadi.

Kompletirali se u Turskoj

- Možemo biti zadovoljni dosadašnjim dijelom priprema, doduše, u prvom dijelu u Zenici nismo bili kompletni, onda smo se u Antalyiji na pripremama pomalo kompletirali jer su nam dolazili nogometaši i igrali smo utakmice. Bilo je, normalno, stvari koje smo morali popraviti, ali smo pred kraj priprema, kada su se nogometaši bolje upoznali, i napravili značajan pomak - analizirao je dosadašnji dio pripremnoga razdoblja novi trener zeničkoga Čelika Slaven Musa.

Momčad s Bilina polja i dalje nije kompletirana jer nedostaju još jedan vratar i lijevi branič, a uprava kluba je u pregovorima s nekoliko nogometaša i očekuje se kako će se već ovoga tjedna u svlačionici naći nova dva imena, tako da bi stručni stožer napokon raspolagao s 22 nogometaša i tri vratara, što je bio plan na početku pripremnoga razdoblja.

- Imamo još desetak dana do prvenstva da sve popravimo i bolje se uigramo jer ćemo imati 7 do 8 nogometaša koji nisu igrali prvi dio prvenstva.

Na sreću, nismo imali nekih velikih problema s ozljedama, što je vrlo bitno za nas te se nadam da će tako biti do samog kraj natjecanja - kaže Musa.

Nogometaši Čelika će posljednju probnu utakmicu igrati u sutra, 9. veljače, s momčadi bugojanske Iskre i to će biti “generalna proba” pred nastavak natjecanja Premijer lige, koje počinje 17. veljače susretom s ekipom Viteza na domaćem terenu.

Posljednja pripremna utakmica između Čelika i Iskre igra se na stadionu Bilino polje s početkom u 14.30.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?