Grad The Beatlesa

Skupina Mostaraca boravila u Liverpoolu, Englezi ih oduševili

26.09.2015.
u 06:15

I Dejana Lovrena oduševili fanovi iz BiH

Liverpool, grad The Beatlesa, Charlesa Dickensa, himne "You'll never walk alone", hrama nogometa Anfielda..., grad svjetskih baština i znamenitosti ugostio je ovih dana Mostarce i jednu Ramkinju koji su nakon posjeta ostvarili, moglo bi se reći, najljepše životne snove.

Svakodnevno druženje

- Svatko od nas je to sanjao godinama i svi smo se nadali da ćemo jednog dana zakoračiti na tlo Anfielda, ali definitivno nitko nije mogao vjerovati da će se tamo naći ova ekipa jer se ne poznajemo toliko dugo. Sve je krenulo prije nepune dvije godine kad smo se upoznali na okupljanju i druženju navijača Liverpoola u Mostaru. Poslije toga smo počeli gledati svaku utakmice zajedno, dok naš Gogo nije otvorio Shankly`s Pub koji je postao naše stalno okupljalište. Druženjem iz dana u dan povezali smo se i krenula su planiranja da se ode na utakmicu. Karte za utakmicu su inače najveći problem jer je jako teško doći do njih, međutim zahvaljujući službenom ogranku navijača Liverpoola iz Hrvatske, mi smo uspjeli, govori za Večernji list BiH Adrijana Prskalo, strastvena navijačica Liverpoola i glasnogovornica skupine "Liverpool FC Fan Club". Ističe da je ovo iskustvo nešto što se pamti zauvijek. - Svi smo bili oduševljeni Liverpoolom. Grad je divan i definitivno jedna od atraktivnijih turističkih destinacija. Osim nogometnog kluba Liverpoola i jednog od najpopularnijih svjetskih bendova Beatlesa, po čemu su najpoznatiji, imaju još mnogo lijepih stvari za vidjeti. Liverpool je grad kulture i tradicije, ali i sjajnog provoda. Imaju mnoštvo zanimljivih pubova, od onih starih engleskih u blizini Anfielda, do onih modernih u središtu grada. Sve je tako dobro raspoređeno i organizirano, tako da se uopće nije teško snaći, govori Adrijana za portal Večernjeg lista BiH Vecernji.ba. A najbolje je ipak bilo na hramu nogometa Anfieldu. - Tu je bilo najviše dojmova i emocija. Ulaskom na stadion srce je jače kucalo i bili smo oduševljeni jer udišemo blaženi zrak jednog hrama nogometa. I zaista je hram nogometa. S nestrpljenjem smo čekali početak utakmice i pjevanje himne "You'll never walk alone". Šalovi su se visoko podignuli, trnci su prolazili kroz tijela, pjevalo se iz sveg glasa. Sve emocije svijeta stopljene su u toj pjesmi. U onom trenutku svatko od nas je znao da smo postali malim dijelom identiteta kluba jer svatko tko jednom istinski zapjeva čarobnu pjesmu s tribina, osjeća se i postaje "njihov". Utakmica je završena 1-1, što je nama, iskreno, najmanje bilo bitno. Nama je život dobio novi smisao, upoznali smo potpuno drugu dimenziju nogometa, naglašava strastvena navijačica. O Englezima kaže da su jako ljubazni i susretljivi.

Bilić zvijezda

- Stanovnici Liverpoola, poznati kao Scouseri, imaju specifičan scouserski naglasak, inače najnerazumljiviji u Britaniji. Ali su ljubazni jer, kako i sami kažu, žive od turizma. Da, odmah su pitali odakle dolazimo i poznata im je država iz koje dolazimo iako puno više njih zna za Hrvatsku, a ne BiH. Hrvatsku vežu odmah uz Dejana Lovrena, igrača Liverpoola, i Luku Modrića. Čak smo upoznali jednog Filipinca koji je na zaslonu mobitela imao sliku Luke Modrića, priča Adrijana o velikom obožavatelju Realove zvijezde koja je nekad igrala i za mostarski Zrinjski. Slaven Bilić, trener West Hama srušio je Liverpool na Anfieldu, i u Engleskoj je već sada velika zvijezda. U Liverpoolu se leđa igračima ni klubu nikad ne okreću.

- U razgovoru s nekoliko lokalnih stanovnika čuli smo samo komentare pohvale za Slavena Bilića kao trenera. A ono što je nama posebno fascinantno jest to kako ljudi ne daju ništa loše reći na igrače ili trenera Liverpoola. Bez obzira na loše igre igrača, ili lošu taktiku trenera, klub je svetinja i on je jednako velik i u porazu jer nijedan poraz ne može umanjiti njegovu stoljetnu veličinu.

Kad se izgubi, tek onda shvaćaš pravi smisao i bit himne jer ona kaže da uviješ hodaš s nadom u srcu, ističe Adrijana. Mostarce i Ramkinju dočekao je i srdačno nakon utakmice pozdravio i Dejan Lovren, te im je darovan dres s utakmice. - Ovo je nešto nevjerojatno i definitivno najbolje potrošeni novac u životu svakog od nas, zaključuje Adrijana u svoje ime i uime navijača Liverpoola iz Mostara koji su s ovom Ramkinjom bili na spektakularnom putovanju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije