Rivali najavljuju spektakl

Mostarski gradski derbi Zrinjskog i Veleža ponovno će se naći u središtu pozornosti bh. sportske javnosti

zrinjski
11.03.2015.
u 09:51

Kako se primiče najveći sportski događaj u Mostaru, derbi Zrinjskog i Veleža, sve veće zanimanje vlada za spomenutu utakmicu (danas od 15 sati). Sa sportske strane, logično bi bilo zaključiti kako se u nešto boljoj formi nalazi Zrinjski, s obzirom da je u prvom kolu prvenstva ostvario pobjedu nad Drinom (2:0), dok je Velež poražen na gostovanju od Drine (3:1), iako je imao vodstvo na toj utakmici. Ipak, gradski derbi sam po sebi je nepredvidljiv utakmica, bez obzira na formu sudionika.

Dobro se poznaju

Sada već tradicionalno, prije svih utakmica dvaju mostarskih rivala održavaju se zajedničke konferencije za medije. Ovakvi zajednički nastupi su puno napravili u normalizaciji i suzbijanju negativnih tenzija za vrijeme gradskog derbija. Ponovno su organizirani u Sportskom savezu grada Mostara. Jučer su pred medije izašla dvojica trenera, Mišo Krstičević i Nedim Jusufbegović, kao i kapetani momčadi, Pero Stojkić i Mustafa Kodro. - U svojoj karijeri igrao sam u Mostaru i znam kako je publika tu naviknuta na atraktivan nogomet s puno golova. Nadam se da će takav biti i derbi. Ovo je samo prvo poluvrijeme, a drugo nas očekuje za tjedan dana u Vrapčićima. Gostima želimo dobrodošlicu, a mi ćemo uraditi sve kako bismo ostvarili pobjedu - kazao je Krstičević, dok je trener Veleža Jusufbegović izjavio: - S obzirom na ambicije koje smo imali pred početak prvenstva, ovo su za nas veoma važne utakmice. Značajne su rezultatski, ali i time što su gradski derbiji. Želimo da derbi bude fantastičan sportski događaj i da obje momčadi opravdaju epitet derbija. Nadam se kako će nakon utakmice isključivo govoriti o nogometu, i da će to biti glavna tema ovoga i svih ostalih derbija - konkretan je bio trener Veleža.

Velike mjere sigurnosti

Na derbijima su uvijek presudne tenzije, ali proteklih godina one su više izražene na sportskom polju, u istinskom sportskom rivalstvu, nego na tribinama, kao što je bio slučaj u nekim prijašnjim vremenima. - Vjerujem da će ljubitelji nogometa u našem gradu uživati u utakmici. Priželjkujem pobjedu bez primljenog pogotka - kratko je kazao kapetan Zrinjskog Stojkić, dok je njegov kolega Kodro bio sličnog mišljenja. - Sve je rečeno o ovoj utakmici, ostaje samo da je odigramo - kratak je bio i nogometaš Veleža. Igrači dviju momčadi često su bili primjer dobrog ponašanja na utakmicama. Na gradskim derbijima je uvijek bilo žestoko na travnjaku, ali i korektno. Gotovo uvijek... Bez obzira na to kako posljednjih godina nema više tenzija koje su nekad pratile ovu utakmicu, snage sigurnosti ni ovaj put neće ništa prepustiti slučaju. Zrinjski je kao organizator utakmice koja nosi epitet one “visokog rizika” morao angažirati oko 100 zaštitara, dok će policija uobičajeno za ove susrete imati jake mjere sigurnosti, velik broj policajaca kao i specijalaca. Najavljen je dolazak oko 300 navijača Veleža, koji će proći posebne procedure. Susret dvaju rivala počinje danas u 15 sati na stadionu pod Bijelim brijegom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije