AUTO MOTO STREET SHOW – MOSTAR 2016.

Mostarski vreli auto-moto
vikend na užarenom asfaltu

19.05.2016.
u 11:00

“Prvi put viđeno, u vašem su gradu, pakleni vozači čeličnih živaca.

Pripremite karte, zauzmite mjesta. Tu na galeriji plavog zida smrti”, uvodni su stihovi popularnog hita Atomskog skloništa koji bi mogli postati himnom Mostara za vikend.

Naime, u subotu i nedjelju, 21. i 22. svibnja, Mostar će na dva dana postati središtem automobilističkog sporta u BiH. U organizaciji auto kluba Hercegovina (inače licenciranog prema SAMS) iz Mostara uz suorganizaciju motociklističkog kluba Team MK Mostar, BIHAMK-a i SAMS-a održat će se ‘Auto moto street show – Mostar 2016.’ na pomoćnoj pisti Zračne luke Mostar u Kosoru.

Nova pista

Za ovu prigodu tvrtka HP investing d.o.o. iz Mostara uradila je cjelokupnu asfaltnu rekonstrukciju piste na kojoj će istinski ljubitelji auto-moto sporta i ovisnici o adrenalinu moći u mostarskom vikendu auto-moto natjecanja vidjeti utrke motocikala i vozila u više klasa. Sa svojim moćnim strojevima u Mostar stižu natjecatelji iz cijele BiH, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Njemačke, Austrije, a na pisti će se naći oko 40 motocikala i oko 100 vozila.

Prvenstvo BiH

U oba dana natjecanja održat će se prvenstvo regije i BiH u utrkama ubrzanja na 402 metra za automobile i po prvi put službeno prvenstvo BiH u motociklizmu, također na 402 metra. Važno je napomenuti kako se obje utrke boduju prema FIA sustavu i ovakvo natjecanje po prvi put se organizira u Mostaru. U nedjelju će posjetitelji ovog spektakularnog autoshowa moći vidjeti i dB Drag Racing (natjecanje u glasnoći zvuka u automobilu), kao i Street Style (natjecanje u vizualnom tuningu vozila). Dvodnevna događanja u zabavnom dijelu programa obogatit će motociklistički akrobati na tzv zidu smrti, a svoje akrobacije na pisti prikazat će i najbolji hrvatski ‘stunt rider’ Dejan Špoljar. Vratolomije i akrobacije na popularnom biciklu BMX prikazat će i Leon Vignjević iz Koprivnice čije smo vještine mogli vidjeti i na hrvatskom ‘Supertalentu’. U posebnom dijelu programa bit će priređen ‘Sexy Car Wash’ s ljepoticama i pjenom, koje će još više podići temperaturu na vrelom asfaltu mostarske piste. Što se glazbenog dijela tiče, bit će organiziran i DJ party i to oba dana natjecanja - cijeli dan i noć. U revijalnom dijelu programa održat će se prikladna izložba automobila lokalnih autokuća, oldtimera, američkih muscle car vozila kao i auto-moto opreme i automodelizma. Organizatori su se pobrinuli i da posjetitelji oba dana uživaju u dobroj roštiljadi i prikladnim nagradnim igrama. Ulaz za posjetitelje predviđen je od 10 sati oba dana, a cijena je 5 KM. Iz Auto kluba Hercegovina ističu kako se nadaju velikom odzivu kako natjecatelja, tako i posjetitelja, koji će, sudeći prema svemu spomenutom, u oba dana natjecanja imati što za vidjeti. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije