Krtica iz vremena Mourinha

Mou je bio u šoku, otkriveno tko je štakor koji je izdavao Mourinha i Real Madrid

Jose Mourinho
Foto: Reuters/PIXSELL
02.06.2015.
u 09:15

Priča o krtici, prema novim informacijama štakoru, u svakom slučaju izdajici u redovima madridskog Reala u vrijeme kada je momčad vodio Jose Mourinho, svojedobno je punila novinske stupce i na stup srama pribijala legendu kluba Ikera Casillasa. Prema novim informacijama španjolski vratar možda i nije taj.

Izvor je autobiografija Jerzyja Dudeka, poljskog vratara koji u redovima Real Madrida nije ostavio nikakav trag, a kojoj je trebala pikanterija zbog bolje prodaje. Pronašao ju je Poljak u događaju poslije najvećeg španjolskog derbija u kojem su Real i Barcelona odigrali 1-1, a nakon kojeg je Mourinho poludio i odlučio započeti zatvarati poglavlje svoje trenerske karijere ondje.

Kako bilo, krtica iz knjige Sergija Ramosa u Dudekovoj je postala štakor, a iz kolektiva kojem su upućene kritike sada je izdvojen Esteban Granero. Mourinho ga je, navodno, izdvojio zbog dugovječnosti u klubu i zaključio da momak koji, budući da je ponikao iz Realove škole, s medijima koji ga prate od početka karijere zaključio je da mora imati dobar odnos.

– Vidim da je vaš odnos s medijima prilično dobar. Znam da se moramo slagati s njima, ali nisam znao da se moramo slagati toliko dobro. Od njih sam čuo da vam se ne sviđaju sastanci pred utakmicu, da na krivi način treniramo prekide i da nam taktički treninzi nisu dobri. A četiri sata prije utakmice vidim sastav koji će igrati – rekao je Mourinho okupljenim igračima, a potom počeo vikati:

– Kako da ih iznenadimo ako je jedan od vas izdajica. Da, da, izdajica. Sve su znali o nama. Trenirali smo cijeli tjedan, željeli ih iznenaditi, izvesti neke promjene. Uvijek stanem ispred vas, kontroliram što se događa, u vatru krećem prvi. A kad smo ih htjeli napasti netko od vas zabio mi je nož u leđa pred za nas tako važnu utakmicu.

Imao je suze u očima i dalje je vikao:
– Gdje je ta izdajica? Tko je? Tko bi mogao biti? Možda ti…

U tom je trenutku prst usmjerio prema Graneru, momku rođenom u Madridu.

– Mora da je to bio netko tko ovdje dugo igra.

Potom je pokazao na još trojicu ili četvoricu igrača i zapitao:

– Kako možete uništiti nešto što pripremamo tjedan dana. Prevarili ste me, ali i sebe same, vaše obitelji i prijatelje. Doći ću do izvora, premda nisam siguran je li to potrebno jer sam vas sit.

Plastična boca završila je u zidu svlačionice, a vrata se zalupila za Mourinhom…

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?