"Special one" istaknuo Štimca

Mourinho: Štimac me je zvao tri puta tjedno!

Igor Štimac,Alen Bokšić
Foto: Tino Jurić/Pixsell
20.10.2014.
u 23:10

Imate izbornike i liječnike u reprezentacijama koji žele uspostaviti odnos, a imate one koje uopće ne zanima stanje igrača

Trener Chelseaja Jose Mourinho nedavno se obrušio na Diega Costu i politiku koja se provodi u reprezentacijama. Smatra da je to, kao i nedostatak kvalitetne komunikacije, razlog brojnih ozljeda.

– Nema pravila ni zakona koji štite klubove. Sve ovisi o izbornicima reprezentacija i njihovoj dobroj volji hoće li se dobro brinuti za igrače ili će biti sebični. Ja nisam jedan od onih koji će igračima reći da ne idu i da se pretvaraju da su ozlijeđeni. Dapače, ja ih potičem da odu. Mi volimo da naši igrači igraju na velikim natjecanjima. Imate izbornike i liječnike u reprezentacijama koji žele uspostaviti odnos, a imate one koje uopće ne zanima stanje igrača. Tu smo nemoćni – rekao je Portugalac i sjetio se Igora Štimca:

– U karijeri sam imao nekoliko izbornika s kojima sam bio u stalnom kontaktu, a opet ima onih koji iz godine u godinu nikako da nazovu. Igrači trebaju biti ponosni da igraju za reprezentaciju i Chelsea može biti ponosan da naši igrači dobivaju pozive. Ove sezone jedino me nazvao engleski izbornik Roy Hodgson. Kada sam bio u Realu, tadašnji Modrićev izbornik Igor Štimac me zvao tri puta tjedno.

Otkrio je potom i da jednog dana želi postati izbornik, ali i da mu smeta loš odnos sa španjolskim izbornikom.

 – Ako jednog dana postanem izbornik, a nadam se da hoću, vodit ću reprezentaciju na svoj način, ali bit će to dobro i za klubove i za igrače. Neću se ponašati kao Del Bosque, koji me nikada nije nazvao.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije