Košarka

Mrkonjić Grad kao košarkaško središte

20.02.2016.
u 07:00

Mrkonjić Grad će tijekom vikenda biti u znaku košarkaških zbivanja. Bit će to zanimljiv vikend za ljubitelje košarke u tom gradu.

Skupština KS BiH

Najznačajniji događaj je završnica Kupa Bosne i Hercegovine za košarkaše, a uz to, Mrkonjić Grad bit će i domaćin održavanja skupštine Košarkaškog saveza BiH i Stručnog vijeća Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine koji bi, kako se očekuje, mogao ponuditi Upravnom odboru imena novog izbornika košarkaške reprezentacije. Sve u svemu, u spomenutom gradu će košarka idućih dana biti tema broj jedan.

Sportski Mrkonjić Grad zaslugama košarkaša Mladosti, koja se desetak godina nalazi pri vrhu bh. klupske košarke, dobio je domaćinstvo završnice na koju su se još plasirali Igokea, Široki i Spars. Širokobriježani su se najviše puta kitili naslovom pobjednika kupa - devet puta.

Igokea je kao i Bosna tri puta bila pobjednik tog natjecanja, Sloboda Dita je dva puta bila najbolja. Ovogodišnji sudionici završnice Mladost i Spars u dosadašnjim kup-natjecanjima najveći uspjeh imali su plasmanom na završni turnir, dok finale nisu igrali ni jednom. Mladost kao domaćin ima prigodu prvi put izboriti finale Kupa. Igra protiv Širokog koji nije nekadašnja moćna momčad. Mrkonjićani u prvenstvu Bosne i Hercegovine stoje bolje na ljestvici i nadaju se kako bi mogli doći do velikog finala te ostvariti svoj najveći uspjeh u klupskoj povijesti. Širokobriježani imaju iste ambicije, stoga će njihov večerašnji polufinalni susret, koji se igra s početkom u 20 sati, pobuditi jako veliku pozornost ljubitelja košarke.

U prvom susretu s početkom u 17.30 sati sastat će se Igokea i Spars. Riječ je također o jako zanimljivoj utakmici.

Igokea favorit

Aleksandrovčani slove kao veliki favoriti ne samo u večerašnjem susretu protiv dosta oslabljenog Sparsa već i kao konačni pobjednici Kupa, pa i prvenstva Bosne i Hercegovine. Finalni susret za pobjednika devetnaestog izdanja Kupa Bosne i Hercegovine za košarkaše igrat će se u nedjelju s početkom u 20 sati. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije