NK Čelik

Musa na klupi kao prvi potez turskog ulagača

12.01.2018.
u 09:00

Promjene u organizaciji NK Čelik Zenica jučer su donijele i promjene u stručnom stožeru momčadi s Bilina Polja. Za novog čelnika stručnog stožera imenovan je Slaven Musa, što je bilo jedno od opredjeljenja kluba od početka razgovora s turskim investitorom koji je preuzeo većinski blok upravljačkih prava u Čeliku.

Stručni stožer

Novi čelnik je tražio da on formira stručni stožer te će u nastavku rada s prvom momčadi Čelika, kao pomoćni treneri, raditi Jasmin Đidić i Asim Hrnjić, dok će trener vratara biti Goran Brašnić. Zašto je Čelik odabrao Slavena Musu, koji će biti četvrti trener ekipe nakon 18 odigranih kola? Radi se o treneru s iskustvom u Premijer ligi, a u dosadašnjoj karijeri vodio je mostarski niželigaš Branitelj, zatim Zrinjski, Široki Brijeg, Vitez i GOŠK. Ponudu Čelika nije odbio, iako se zna kako vjerojatno ima najlošiju igračku reprezentaciju “svih vremena u Premijer ligi”.

Osnovni zadatak Slavena Muse je ostanak momčadi Čelika u Premijer BH Telecom ligi BiH, što je uistinu veliki izazov za mladog trenera i njegov stožer, s obzirom na to da se njegov klub trenutačno nalazi na pretposljednjem mjestu ljestvice sa svega 10 osvojenih bodova, od 54 boda koliko je bilo pred igračima.

Matematički prikaz nedostojne kvalitete igrača Čelika za vrhunska natjecanja najbolje pokazuje koliko će problema imati Slaven Musa u nastavku prvenstvenih utakmica.

Vraćaju se navijači

Ono što do sada nisu uspjeli treneri Kemal Hafizović, Elvedin Beganović i Vinko Divković, pada na teret Slavenu Musi i stožeru, kojima neće biti lako, ali olakšavajuće u svemu bit će povratak navijača na stadion Bilino polje.

- Primarni i osnovni cilj nam je ostanak u ligi, meni je zadovoljstvo i čast što sam dio ove priče te odmah počinjemo raditi. Već se pregovara s dosta igrača, tako da očekujem kako ćemo biti igrački jači nego što smo bili u prvom dijelu i kako ćemo svi zajedno ostvariti naš cilj - rekao je Musa nakon potpisivanja ugovora koji će vrijediti do kraja ove sezone.

U Čeliku su zadovoljni postignutim dogovorom sa Slavenom Musom, koji će u ovom tjednu prilagoditi plan priprema i pojačanja za momčad. Jedan dio pripremnog razdoblja momčad Čelika će provesti u Turskoj, gdje će odigrati niz utakmica, tako da bi momčad bila spremna za prvi nastup nastavka prvenstva 17. veljače protiv Viteza.

U tijeku prvog dijela priprema, koji će se obaviti u Zenici, doći će do značajnijih promjena u igračkom kadru kluba, jer će neki nogometaši koji nisu ispunili očekivanja sigurno dobiti priliku za dokazivanje u manjim klubovima u okruženju ili će se napraviti sporazumni raskidi ugovora.

Zanimljivo je kako će se i administrativni pogon kluba morati značajno reorganizirati, jer očigledno je kako neki segmenti administracije ne mogu pratiti razvojne planove kluba prema europskom određenju. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?