Trenerski efekt

Musin pristup već počeo donositi razliku

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
24.10.2016.
u 07:00

Vitežani su osvijetlili obraz, pobijedili su visoko plasiranu i dobru Mladost u gostima i opravdali iskazani optimizam pred ovo teško gostovanje.

Optimizam

Naime, u najavi subotnjeg susreta u Doboju pored Kaknja mladi napadač Viteza Boban Đerić je iskazao vjeru u povoljan rezultat, u osvajanje boda, dok je trener Slaven Musa govorio i o osvajanju punoga plijena. No, potpisnik ovih redaka taj optimizam u potpunosti nije prenio i u tekst najave ne želeći ga takvom najavom bespotrebno eksponirati pred javnošću, vjerujući kako je taj optimizam tek mjera ulijevanja optimizma u svoju momčad. No ipak je 100-tinjak najvatrenijih pristaša NK Viteza putovalo na utakmicu i zdušno bodrilo svoju momčad. A radost zaslužene pobjede na kraju susreta zajednički su proslavili na terenu i na tribinama lijepog sportskog objekta Mladosti. Treba također naglasiti ozljedama (Kapetan i Varupa) i kartonima (Jevtić i Barišić) znatno oslabljenu momčad Viteza u ovom susretu, no pokazalo se da su zamjene, Vrhovac, Hodžurda i Mamić, opravdali povjerenje. Naime, to posebno vrijedi za osamnaestogodišnjeg Vrhovca koji je u zadnjoj obrambenoj liniji zamijenio kartoniranog, iskusnog Jevtića, i odigrao vrlo dobro i još jednom pokazao da se na njega i u najtežim utakmicama može najozbiljnije računati. Isto tako vrlo dobar je bio Hodžurda, a Mamić, koji se iz treninga u trening radom i zalaganjem nameće, dobivene minute u prvenstvenim susretima koristi na najbolji mogući način, postigao je ovaj put i lijepi gol koji je, pokazalo se, na kraju i presudio pobjednika.

Smirenost

Ovoj vrijednoj pobjedi Viteza puni doprinos svakako je dao i trener Slaven Musa koji smirenošću, pedagoškim pristupom svakom igraču i cijeloj momčadi unosi mir i vraća im vjeru u njihove mogućnosti i sposobnosti koje, sigurno, nisu male. No, treba i istaknuti kako su Vitežani do sada osvojili 10 gostujućih i samo 5 domaćih bodova, što je podatak za temeljitu analizu trenera Muse i njegovih suradnika.

- Vjerovali smo kako možemo, vjerovali smo u povoljan ishod, u osvajanje boda, a evo, kući smo se vratili s punim plijenom. A igrali smo u gostima protiv Mladosti, a kada se tomu doda da smo igrali i bez trojice standardnih prvotimaca, ova pobjeda ima i dodatnu težinu i dodatno značenje, kazao nam je nakon povratka u Vitez jedan od najboljih sudionika ovoga susreta, a i inače u momčadi Viteza, Milan Muminovć.

- Ova pobjeda, dodao je Muminović, je melem za naše rane koje su nas opterećivale proteklih dana zbog neuspjeha na domaćem terenu (Olimpic i Široki nap. a.). Hrabrio nas je i trener, pokazivao nam na svakom koraku da vjeruje u nas, odigrali smo dobro, onako kako smo se i dogovorili, provodili smo na terenu trenerove upute i reći ću, zasluženo pobijedili, a pobjeda je mogla biti čak i uvjerljivija. Sad se lakše diše, sada ćemo igrati rasterećenije, vraćaju nam se i igrači koji zbog kartona i ozljeda nisu igrali protiv Mladosti i uvjeren sam da ćemo nastaviti s dobrim igrama i novim rezultatskim uspjesima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije