Najbolja bh. skijašica

Muzaferija otkrila godišnju zaradu i koliko joj je novca potrebno za jednu sezonu

Elvedina Muzaferija
20.02.2024.
u 20:18

"Treba mi oko 130.000 eura po sezoni. Nije lako pronaći sponzore", kazala je Muzaferija koje je otkrila da godišnje od nastupa zaradi oko 16.000 eura.

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija (24) iskazala se prošlog vikenda u švicarskoj Crans Montani te je o njoj pisao i najpoznatiji tamošnji list Blick.

Prvo je četvrtim mjestom u spustu napravila veliko čudo, a sjajnu formu potvrdila je 16. mjestom u superveleslalomu i to sa startnim brojem 46.

Muzaferija je za Blick poručila kako pokušava iskoristiti svoju popularnost kako bi promijenila status žena u BiH koje nemaju isti tretman kao muškarci.

Rekla je kako joj je jedan od idola švicarska skijašica Lara Gut-Behrami (32). 

 

 

Bh. skijašica je otkrila i koliko je novca potrebno za nastupe u Svjetskom kupu.

"Treba mi oko 130.000 eura po sezoni. Nije lako pronaći sponzore", kazala je Muzaferija koje je otkrila da godišnje od nastupa zaradi oko 16.000 eura.
Poseban problem joj pravi činjenica da ne može trenirati tijekom cijele godine, te mora praviti kompromise.

"Moram praviti kompromise, posebno ljeti i jeseni, jer je treniranje tada teško moguće. Zato obično na pripreme idem pred kraj zime", kazala je Muzaferija, prenosi Klix

Elvedina Muzaferija je odrasla u Visokom, udaljenom oko 40 minuta vožnje od Sarajeva i najbližeg skijališta.

"Kada sam imala pet godina, roditelji su me dali u školu skijanja. A pošto su i oni bili početnici, odmah su naučili skijati", kazala je kroz smijeh.

"Voljela bih jednog dana osvojiti Svjetsko prvenstvo. I osvojiti medalju na Olimpijskim igrama. Nemoguće? Čula sam ovu riječ od mnogih ljudi u prošlosti. Nikad ih nisam slušala. I neću to raditi ni ubuduće", kazala je Muzaferija.

Inače, sjajnim nastupima ove sezone već je zaradila oko 15.000 eura u Svjetskom kupu, a samo od nedavnog osvajanja četvrtog mjesta u spustu u Crans Montani inkasirala je oko 9.000 eura.

Trenutno je Muzaferija na 58. mjestu u ukupnom poretku Svjetskog kupa sa 102 boda. U poretku spusta je na visokom 23. mjestu sa 69 bodova, dok u Super G-u zauzima 29. mjesto sa 33 boda.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije