MOSTAR

Na kultno igralište na Rudniku već se vraćaju brojni hakleri

29.05.2020.
u 14:56

U mostarskom naselju Rudnik igralište uz osnovnu školu uvijek je važilo za značajno mjesto. Veliki je broj mostarskih haklera i ozbiljnih nogometaša stasavao upravo na tom trošnom terenu, terenu na kojem se dugo igrao najbolji hakl u gradu. Ipak, posljednjih godina lopta se manje kotrljala. Istina, igralište se koristilo u školske svrhe, na njemu je bilo djece, ali teren je češće bio prazan. Nekad je lokalni ljubitelj nogometa Vito Pušić uspijevao nagovoriti mlađe igrače da zaigraju na Rudniku, gdje su se oni, uz starije veterane, kalili. Ipak, mladim Mostarcima sve više su bile zanimljive druge stvari poput Play Stationa, društvenih mreža... čak do te mjere da ih se moralo nagovarati da dođu na loptu.

Antistresna podloga

To igralište imalo je i svojevrsni luksuz jer je imalo reflektore. Ipak, zanimanja je bilo sve manje. Momčad mjesne zajednice Rudnik jedna je od najuspješnijih u Ligi mjesnih zajednica Grada Mostara. Ta momčad prerasla je u klub HMNK Rudnik, a skupina entuzijasta oko kluba polako je oživljavala igralište. Sad to igralište više i nije trošno, izgleda impresivno presvučeno plavom bojom. Na odličnoj podlozi odmah se ponovno počeo igrati dobar nogomet. Osim brojne djece, na ovaj su se teren vratile i starije ekipe rekreativaca. Ponovno uz to igralište možete zateći znatiželjnike koji imaju priliku gledati jače utakmice nego na većini turnira u Hercegovini. Samo sad ti igrači igraju na divnoj plavoj podlozi.

- Ta plava boja bila je ideja našeg arhitekta Gorana. Tu smo ideju prihvatili, bio je u pravu, sve izgleda dobro. Obnovljen je malonogometni teren, košarkaški te još niz drugih sadržaja koji se nalaze oko terena. Rudnik je veliko naselje, tu živi više od 6000 stanovnika. Siguran sam da je većina njih oduševljena ovim što sad može vidjeti i koristiti. Naravno, ovo igralište pripada svim Mostarcima, posebno smo sretni što sad sve više njih dolazi igrati nogomet, košarku ili tu vrijeme provode šetajući s djecom. Investicija u ovaj projekt iznosi oko 200.000 KM, a riječ je o posebnoj antistresnoj podlozi koja je odlična za igru. Ideja obnove ovog igrališta potekla je još prije 8 godina od Temeljnog ogranka HDZ Rudnik. Prije 4 godine uspjeli smo dobiti suglasnost, a sad 4 godine kasnije imamo priliku gledati gotov projekt. Trebalo nam je puno strpljenja, ali smo na kraju uspjeli. Zahvalio bih gradonačelniku Ljubi Bešliću, kao i Damiru Džebi te Ivanu Zeljki i svim potpredsjednicima koji su kroz Gradski odbor također prepoznali vrijednost ove priče za lokalnu zajednicu te su pomogli realizaciju - kazao nam je Slaven Cvitanović iz TO Rudnik HDZ-a BiH, koji je bio inicijator obnove ovog igrališta.

Postoji optimizam

Na Rudniku se nadaju da će se i u ostalim mostarskim naseljima više aktivirati kako bi obnovili svoja igrališta i vratili na njih rekreativce i mlade. Mali nogomet u Mostaru je zauzimao uvijek značajno mjesto, a da posljednjih godina nije bilo Lige mjesnih zajednica, taj omiljeni mostarski sport možda bi i pao u neki potpuno drugi plan. Sad postoji optimizam da bi lopta opet mogla biti popularna.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije