KUP BiH

Na Pecari šest strijelaca za visoku pobjedu Širokog

skemv
04.11.2015.
u 06:15

Široki Brijeg je 6:0 svladao Orašje u uzvratu Kupa BiH na (pre)toploj Pecari pred malim brojem gledatelja te s ukupnih 9:0 izborio ulazak u četvrtfinale Kupa BiH. Takva su danas vremena jer u prošlosti je odnos snaga bio sasvim drukčiji.

Povijest

Recimo, 2005. godine u finalu Kupa BiH Orašje je osvojilo svoj prvi i jedini trofej upravo protiv Širokoga Brijega (0:0 i 3:0). Ovaj put rezultat je mogao biti i veći, ali do vodećeg pogotka Širokobriježana u 18. minuti igralo se potpuno ravnopravno. Već u 2. minuti Ivan Breškić glavom je zamalo promašio vrata Luke Bilobrka nakon ubačaja iz kornera, a onda je na suprotnoj strani Jure Ivanković, također, glavom loše gađao nakon ubačaja Ivana Buhača s boka. Goste je načeo Mate Pehar neobranjivim “topom” pod gredu, a na 2:0 povisio je Buhač u 40. minuti “probušivši” vratara jakim udarcem s dvadesetak metara. U nastavku su se redali pogoci, ali nitko nije dao više od jednoga. Na 3:0 povisio je Ivanković s 11 metara (Josip Maskaljević oborio Ivana Barabana). Strijelac za 4:0 bio je Dino Kresinger, nakon nekoliko fliperskih dodavanja s Ajayiem) Na 5:0 povisio je Josip Ćorluka uhvativši na drugoj vratnici jednu “zavijušu” koja je doletjela s lijevoga boka. Luka Menalo spretno je povisio na 6:0 na dodavanje Kresingera: - Bila je ovo dobra utakmica i odličan trening za nas prije prvenstvenoga dvoboja protiv Rudara u subotu. U redu, Široki je bio premoćan, a mi smo nastupili bez važnih igrača Mujića, Koprivice, Maroševića i Širanovića, rekao je trener gostiju Mate Neretljak.

Domaći zadovoljni

I domaći trener Slaven Musa bio je zadovoljan:- Presudila je razlika u kvaliteti jer Široki je za klasu jači. Na samom početku Orašje je bilo ravnopravno, ali kasnije je sve bilo na našoj strani, što se vidi i iz konačnoga rezultata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije