GOŠK

Na Podavali velika gužva - novi uspjeh najbolji lijepak

17.06.2017.
u 08:00

Dojam s prve prozivke nogometaša GOŠK-a samo je potvrdio dobro poznatu činjenicu da je uspjeh uvijek primamljiv. Izborena premijer liga na stadion “Perica – Pero Pavlović” već na prvi trening dovela je 24 nogometaša, tu su bili i poslovično marni članovi uprave, pa “kibiceri”, koji su došli vidjeti - što i kako?

Nisu gubili vrijeme

Naravno, ima i onih koji su još uvijek sumnjičavi – kako je moguće da GOŠK izbori Premijer ligu BiH s 12 klubova? Svakako kako su i jedni i drugi i treći, mogli biti impresionirani prizorom u okrajku najvećeg voćnjaka bresaka na Balkanu, na pomoćnom terenu stadiona na Podavali, trčkarao je, za prilike u ovom malom klubu, veliki broj nogometaša. Trener Slaven Musa i kondicijski trener Dario Zadro, nisu gubili vrijeme, odmah su se dali na posao.

Svi su imali jedni drugima što reći, od tajnika Zdenka Dragovića, zabavljenog registracijama i licenciranjem, do Pere Jurkovića direktora stadiona, kojeg muče problemi kako natkriti dio tribine. I pored svega, svatko je bio u svome filmu i svojim brigama, ali pristaše kluba svakako su mogli ohrabriti živost i ozbiljnost. S pitanjem o prvim dojmovima započeli smo razgovor sa Slavenom Musom, novim trenerom lavova:

- Dojmovi su jako dobri, u Gabeli se uvijek lijepo osjećam, jer tu nogomet ima neko svoje posebno mjesto. Bio sam ovdje prije dvije godine, dva kola vodio momčad, a onda prešao u Široki Brijeg. Ljudi iz uprave nisu mi pravili nikakvih problema, pa me tako za Gabelu važu zaista lijepi dojmovi. Drago mi je što je GOŠK ponovo u Premijer ligi BiH, općenito, a ne samo što sam ja tu došao za trenera. Znam kako se puno trude, pa im ovaj rezultat, dođe kao adekvatna nagrada.

Liga 12, za razliku od GOŠK-a, vi u tom natjecanju imate neka iskustva?

- Uistinu je ovo zahtjevnija liga, nema više laganih utakmica, svaka utakmica je prvenstvo za sebe, pa se zato moramo dobro pripremiti, kako bi od starta natjecanja krenuli kako treba. Moramo biti kompaktni, složiti odgovoran igrački kadar. Imamo ovdje dio nogometaša na provjeri, vidjet ćemo ovaj i idući tjedan tko može ostati, tko i što nam treba u novoj sezoni.

GOŠK je veći dio prošle sezone izgurao s 14, 15 igrača, pa ovaj prizor za Gabelu djeluje pomalo nestvarno?

- Dobro je što smo praktično zadržali momčad koja je izborila Premijer ligu BiH. To su momci koji imaju pobjednički mentalitet, a momčadi treba pridodati još nekoliko nogometaša, prvenstvo je dugo i zahtjevno, ozljede, žuti kartoni, kazne…, pa će nam trebati nešto širi igrački fond. Jedno je sigurno – nećemo dovoditi nogometaše reda, radi – dovest ćemo nekolicinu koji će biti prava igračka pojačanja, zaključio je trener Musa.

Što se tiče daljih priprema jedno je sigurno, do prve provjere protiv Zrinjskog, 24. lipnja, momčad će redovito trenirati u Gabeli. Za odlazak izvan Gabele za sada postoje kombinacije, ali ništa nije dogovoreno, pri čemu je trener Musa rezolutan:

- Sigurno je kako nećemo ići tamo gdje imamo dobar smještaj, a loš teren na raspolaganju, tako nešto nema smisla.

Na prvom prozivu od momčadi koja je prije nepuna dva tjedna izborila plasman u Premijer ligu BiH, nedostajala su samo trojica nogometaša.

Angažman u Iranu

Antonio Jurević koji je proljetos malo igrao, uzeo je “papire”. Nermina Mekića zadržalo je polaganje vozačkog ispita, dok je Mirsad Ramić na završnoj probi u Iranu, u klubu Gostaresh Foulda iz Tabriza prošle sezone osmoplasirani sastav tamošnje prve lige iranskog nogometa.

Među desetak novih bila je i nekolicina poznatih kao što su Slavko Cvitković, bivši igrač GOŠK-a, zatim Davor Brajković i Petar Raguž, bivši nogometaši Čapljine, pa Mario Vrdoljak doskorašnji nogometaš Olimpica i drugi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije