Liga veterana vjekoslav arapović

Na rasporedu razigravanja za polufinale, finale 7. lipnja

27.05.2020.
u 15:15

Liga veterana Vjekoslav Arapović bit će prvo natjecanje koje će se nakon pandemije koronavirusa nastaviti ili uopće odigrati u Mostaru. Nakon konzultacija organizatori su se brzo odlučili djelovati prema momčadima koje će već u subotu, 30. svibnja igrati doigravanje za polufinale.

Ovo natjecanje već godinama igra se u SC Karting, a ove godine okupilo je osam momčadi. Utakmice se uglavnom igraju vikendom kako bi veterani uspjeli igranje nogometa uskladiti sa svojim svakodnevnim aktivnostima. Dvije prvoplasirane momčadi na ljestvici nakon regularnog dijela natjecanja, Auto Plazza i Restoran Karting-Centar Auto, svojim su plasmanom ostvarile izravni plasman u polufinale. Za preostala dva mjesta u polufinalu u subotu, 30. srpnja razigravat će Žito i AŠ Tempo, odnosno momčadi Stolac - Katarina. Vikend kasnije, odnosno 6. lipnja momčad Restoran Karting-Centar Auto čeka boljeg iz susreta Žito - AŠ Tempo, dok će momčad Auto Plazze igrati s boljim sastavom iz ogleda Stolac - Katarina.

Samo dan kasnije planiran je veliki finale te dodjela priznanja i nagrada. Primjerice, u praksi će netko od igrača teško s vrha ljestvice najboljih strijelaca skinuti Marina Šunjića, nekadašnjeg futsal reprezentativca BiH, koji na ovom natjecanju nastupa u dresu Žita. Šunjić je u regularnom dijelu natjecanja zabio više od 30 pogodaka, dok će imati priliku popraviti svoj učinak najmanje na još jednoj utakmici.

Godinama spomenutu ligu organizira HUSR Vjekoslav Arapović, inače udruga koja uspješno već dulji niz godina organizira Ligu mjesnih zajednica Grada Mostara. Organizatori su izrazili zadovoljstvo time što će ipak imati priliku završiti ovo natjecanje na terenu. Za iduću natjecateljsku sezonu planiraju nekoliko novina u organizaciji i sustavu natjecanja, ali u ovom trenutku žele se koncentrirati na to da završnicu ovogodišnjega veteranskog natjecanja provedu na najbolji mogući način. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?