Težak posao za GOŠK

Na rasporedu sudar prvog i posljednjeg

28.10.2018.
u 08:35

Uzeo je GOŠK u prvom susretu današnjih suparnika u Gabeli vrijedan bod Sarajevu. Nije to dobro odjeknulo u redovima premijerligaša s Koševa...

Ipak su se na kraju strasti smirile - Sarajevo se razigralo, stiglo do liderske pozicije, dok je GOŠK uz rijetke bljeskove pao na začelje ljestvice. Dakle, uoči utakmice GOŠK i Sarajevo se nalaze na dijametralno suprotnim pozicijama.

- Svaki rezultat osim poraza za nas bi bio veliki uspjeh. Budimo realni, Sarajevo ima jak sastav pokriven s po dva igrača na svim pozicijama, dok nama neigranje Hasanovića, koji je u Ugljeviku dobio treći žuti karton, predstavlja problem. Razgovarao sam s igračima, borit ćemo se pa što bude - ističe Lujo Ilić, predsjednik premijerligaša iz Gabele.

Stječe se dojam da Gabeljani priželjkuju reprizu utakmice iz sedmog kola, protiv Širokog Brijega, kada su na stadionu “Perica Pavlović” uz veliku borbenost i požrtvovanje izborili neodlučno 0:0, što je bilo kobno za tadašnjeg trenera Širokobriježana Borisa Pavića. Ustvari, GOŠK u ovogodišnjem prvenstvu ostaje nepoznanica, u šest utakmica s četiri prvoplasirane ekipe osvojio je pet bodova, a u osam protiv “donjeg doma” također pet?! Iz toga se može izvući zaključak kako onemoćale lavove stimuliraju jači suparnici.

Dakle, na Hasanovića se protiv Sarajeva ne može računati, a GOŠK je za utakmicu protiv vodećeg Sarajeva imao i drugih problema. Budući da je prvi trener Mato Neretljak boravio na seminaru u sjedištu UEFA-e u Nyonu, pripreme je vodio pomoćni trener Dženan Zaimović. Neretljak se priključio u petak, tako da je imao tek toliko vremena razraditi taktiku za utakmicu. Uglavnom, uoči današnje utakmice jedna je enigma – kako će zaigrati GOŠK. Za Sarajevo se zna da neće kalkulirati. A što bi drugo protiv posljednjeg na ljestvici nego ići na pobjedu? Serija slabijih rezultata rezultirala je već prvim odlascima iz Gabele. Sidro su digli Slovenci Miha Vidmar i Ernest Grvala koji su ljetos, na opće čuđenje, iz slovenske lige stigli u premijerligaš s najmanjim proračunom, GOŠK. Razlaz je bio sporazuman, što su potvrdili Grvala i Vidmar, kao i Ilić, predsjednik GOŠK-ove uprave. Valja reći da je Vidmar bio blizu statusa stalnog prvotimca kada se ozlijedio, dok se Grvala nije uspio nametnuti u anemičnom GOŠK-ovu napadu.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?