Nogometni kamp GNK Dinamo

Na terenu u Bjelavama kao u košnici, svi se žele dokazati

SONY DSC
29.05.2016.
u 07:00

Odavno, a mnogi će se složiti ako kažemo i nikada, na stadionu Bjelave u Čapljini nije bila tolika “gužva” i tolika koncentracija mladih sportaša.

To je najčešći komentar, ali ujedno i zaključak svih onih koji su pratili otvaranje nogometnog kampa GNK Dinamo u Čapljini. Više od dvije stotine dječaka dobi od sedam do sedamnaest godina iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i Hrvatske, pa čak i Crne Gore, okupiralo je teren HNK Čapljina u Bjelavama i tako stvorilo jedan poseban sportski ugođaj, piše Večernji list BiH.

Sportsko osvježenje

To je i prvi takav kamp na ovim prostorima, a idejni tvorac cijelog projekta je Damir Obad, sportski direktor čapljinskog federalnog prvoligaša HNK Čapljina.

Naravno, mlada i odlučna uprava ovog čapljinskog prvoligaša s dosta je volje i odricanja ušla u cijeli ovaj projekt koji je, bez ikakvih dvojbi, i veliko sportsko osvježenje u ovom gradu, a i na prostoru cijele Hercegovine.

To dokazuje i toliki broj mladih nogometaša, među kojima je bilo i djevojčica, pa je već na prvom okupljanju i treningu u Bjelavama bilo kao u košnici.

- Naravno da moramo biti prezadovoljni ovakvim prizorima. Ovo je zorni pokazatelj koliko na ovim prostorima imamo talentiranih mladih nogometaša, ali isto tako i popularnosti zagrebačkog Dinama u Čapljini i Hercegovini. S djecom će ova tri dana raditi licencirani treneri i stručnjaci iz zagrebačkog Dinama, a predvodi ih trener Robert Botunac koji je ujedno i voditelj ovog kampa.

Uz sve ove trenere, s djecom će raditi te kamp i Čapljinu posjetiti i brojni poznati nogometaši, među kojima su Čapljinac Nino Bule, ali i Goran i Predrag Jurić, Edin Mujčin, a očekujemo i trenera Dinama Zorana Mamića, govori nam Damir Obad, sportski direktor HNK Čapljina, dok promatramo svu tu djecu kako treniraju po jakom suncu i pri tome upijaju svaku riječ i savjet svojih trenera iz Dinama, ali i domaćih.

Budući nogometaši

Polaznici nogometnog kampa GNK Dinamo u Čapljini raspoređeni su po dobnim skupinama i svi imaju svoje zadatke koji podrazumijevaju ne samo tjelesnu pripremljenost već i sve tajne i tehnike nogometne igre.

Naravno, treneri na svoj način pokušavaju dodatno “zapaliti” mlade nogometaše, među kojima se kriju brojni budući igrači ne samo Čapljine već i zagrebačkog giganta Dinama, a, naravno, svima je san jednoga dana zaigrati i za neke velike europske nogometne velikane.

Već na prvom treningu moglo se vidjeti kako među polaznicima zaista ima dosta onih koji već odskaču u svim elementima nogometne igre, pa treneri i roditelji mogu biti više nego zadovoljni, a neće biti preveliko iznenađenje ako se iz ovog kampa u Čapljini izrode buduće nogometne zvijezde.

Treninzi se odrađuju u jutarnjim i popodnevnim satima, a jako sunce i visoka temperatura ne smetaju polaznicima kampa u pokazivanju ononoga što mogu i znaju s loptom na terenu.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije