AJLA TOMLJANOVIĆ

Najbolja australska tenisačica kritizirala ATP i WTA: To je jako nepravedno

22.05.2022.
u 13:59

Rođena Zagrepčanka koja igra pod australskom zastavom, Ajla Tomljanović, u razgovoru za britanski Guardian osvrnula se na odluku ATP-a i WTA-a da ne dodjeljuju bodove na ovogodišnjem Wimbledonu, prenosi Index Sport

. Odgovor je to teniskih udruženja na zabranu nastupa ruskim i bjeloruskim predstavnicima, što znači da će najveći teniski turnir ove godine biti odigran bez utjecaja na svjetske ljestvice.

Tomljanović je potez igračkih organizacija nazvala nepravednim. Očekuje se da bodovi osvojeni na lanjskom Wimbledonu neće biti zamrznuti, a kako ih je ove godine nemoguće obraniti, mnogi će time biti teško oštećeni. Novak Đoković, primjerice, kao branitelj naslova ostat će bez 2000 bodova, a jako će pogođena biti i Ajla, koja je lani igrala u četvrtfinalu, što joj je i najbolji rezultat u karijeri na Grand Slam turnirima.

"Mislim da se neće prenositi bodove zarađene iz 2021., jednostavno će ih izbrisati i nećemo imati priliku obraniti ih. To je vrlo nepravedno po mom mišljenju. Bit će vrlo čudno doći na Wimbledon na kojem se neće dijeliti bodovi. Ali ponekad se događaju nepoštene stvari i jednostavno se morate nositi s udarcima."

Za četvrtfinale 2021. Ajla je dobila 430 bodova. Ostane li bez njih, a ne napravi li nekakav čudesan rezultat na Roland Garrosu koji je u tijeku, nakon Wimbledona bi mogla potonuti ispod 80. mjesta na WTA ljestvici. 

"Ne postoji razlog zašto ne bih mogla obraniti lanjske bodove, voljela bih da sam dobila tu priliku. Dobiješ dodatnu dozu adrenalina kad se vraćaš na terene na kojima si dobro odradio posao. Zapravo sam se baš veselila tome." 

No, bez obzira na to što neće biti bodova u ponudi, Ajli ne pada na pamet bojkotirati ovogodišnji Wimbledon: "Ne bih ga propustila ni za što. Wimbledon je Wimbledon - ako ga osvojite i bez bodova, naravno da ćete to ipak prihvatiti. Definitivno ulazim u taj mali krug igračica koje će biti jako pogođene, ali to je izvan moje kontrole tako da jednostavno moram pokušati biti dobra bez obzira na to."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije