košarka

Najiskusniji igrači Igokee podbacili već u prvom kolu regionalne ABA lige

02.10.2018.
u 08:11

Igokea je razočarala na startu novog natjecanja u regionalnoj ABA ligi. Poraz od Mege Bemaxa 79:80 uz veoma lošu igru u tri četvrtine, pokazali su kako će doprvak Bosne i Hercegovine imati velikih problema svaki put kad ne uđe maksimalno oprezan u utakmicu.

Mega Bemax je i prošle sezone pokazao da je nezgodan rival, a u prvom kolu su imali i plus 17 na gostovanju u Laktašima.

Igrači moraju razmišljati

Trener Aleksandrovčana Nenad Trajković imao je mnogo primjedbi na igru svog tima.

- Čestitam Megi na zasluženoj pobjedi, oni su kontrolirali utakmicu cijelo vrijeme. U prvom poluvremenu smo im dopustili igrati kako žele. Završili smo prvo poluvrijeme s osam prekršaja. Pa to je zaista nedopustivo! Igrači kao da nisu znali da, ako ih protivnik prođe, imaju mogućnost napraviti prekršaj i time spriječiti “jeftin” koš. Nismo imali problema s velikim brojem prekršaja pa da su se košarkaši, eventualno, čuvali.

Ni u situacijama kada smo imali “missmatch”, nisu pravili prekršaje. Nedopustivo je da na ovoj razini natjecanja igrači ne razmišljaju. Izgleda kao da nemaju naviku praviti osobne pogreške kada je to neophodno. Na nama je da to promijenimo - bio je jasan Trajković.

Iskusni stručnjak je dodao kako je Mega zasluženo pokorila Laktaše:

– Mi nismo koristili igrače onako kako smo planirali. Nismo se snašli u obrani. Tek kad smo počeli igrati obranu, proigrali smo. Oni su odlično igrali na obranu. Ulaskom Ilića na kraju smo dobili energiju.

Međutim, sve to nije bilo dovoljno za pobjedu. Ne bi bilo ni zasluženo, iako je utakmica na kraju bila zanimljiva. Imali smo sedamnaest poena zaostataka i vratili smo se u igri samo zahvaljujući dobroj obrani - dodao je Nenad Trajković.

Dodatni problem je što su u prvoj utakmici podbacili najiskusniji, Tomislav Zubčić i Sava Lešić koji su previše forsirali u šutu te Domen Lorbek. - Tomislav Zubčić i Sava Lešić su odlični šuteri za tri poena. Ali, ovo definitivno nije bila njihova večer.

Sava Lešić baš nije bio raspoložen za kvalitetnu igru. Nije imao ni dvadeset posto uspješnosti. Tomislav Zubčić je u drugom poluvremenu pokušao dobiti šut. I neke lopte su i ušle. Puno smo promašili. Općenito, nismo imali dobru realizaciju pa je tako nemoguće bilo dobiti utakmicu - dodao je Trajković.

S druge strane, sretan zbog pobjede bio je trener Mege Dejan Milojević.

Vrijedna pobjeda

- Prezadovoljan sam pobjedom, jer je Igokea sigurno napravila najkvalitetniju ekipu u posljednjih nekoliko godina. Znao sam da možemo igrati protiv svih. Tražio sam da budemo čvrsti i strpljivi, ali kad imate mlade igrače, osciliranja su neizostavan dio svake utakmice. Na kraju smo bili u situaciji i izgubiti utakmicu, ali smo bili dovoljno čvrsti i uspjeli ostvariti vrlo važnu i vrijednu pobjedu - rekao je Dejan Milojević nakon utakmice prvoga kola regionalne ABA lige. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije