Tužan što odlazi

Najtrofejniji igrač u povijesti Reala potvrdio odlazak: Tužan sam što idem

22 real madrid
29.05.2022.
u 10:43

Najteži trenutak za svakog igrača je opraštanje od kluba u kojem si ostvario sve što se može ostvariti. U takvoj situaciji sinoć se našla zvijezda Real Madrida - Marcelo. Ipak, Real napušta u najboljem trenutku nakon trostruke krune ove sezone. 

- Napustiti Real s osvajanjem Lige prvaka i kao igrač s najviše trofeja u povijesti kluba je za mene nevjerojatna sreća. Tužan sam što idem. Bio sam tu jako dugo, moja obitelj je ponosna. Htio sam ovdje ostati cijeli život, ali naravno da to nije moguće - rekao je Marcelo.

Ovaj 34-godišnji Brazilac u Real je stigao sada već davne 2007. godine i osvojio sve što se osvojiti može. Niz zvuči nevjerojatno. Osvojio je 21 titulu.

  • Španjolsku 'La Ligu' četiri puta: 2007., 2008., 2012., 2017., 2022.
  • Kup kralja dvaput: 2011., 2014.
  • Španjolski Superkup dvaput: 2008., 2012.
  • Ligu prvaka pet puta: 2014., 2016., 2017., 2018., 2022.
  • UEFA Superkup tri puta: 2014., 2016., 2017.
  • FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo četiri puta: 2014., 2016., 2017., 2018.

Pridružio se Realu u siječanjskom prelaznom roku 2007. Pri dolasku Marcela u klub, predsjednik Reala, Ramon Calderon je rekao:

- On je važno pojačanje za nas, on je mladi igrač koji će ubrizgati malo svježine, jer naš je plan dovesti još mladih igrača u momčad. Vrlo smo sretni jer on je biser kojeg cijela Europa želi! - 

Gledatelji su ga pri predstavljanju pozdravili u velikom broju, očekujući od njega da bude "novi Roberto Carlos".

Marcelo u dresu Real Madrida

Marcelo je debitirao s klupe u porazu Reala protiv Deportiva La Corune 7. siječnja 2007. Prvu utakmicu u prvoj postavi odigrao je 14. travnja 2007. protiv Racing Santandera koju je Real također izgubio 2-1. Nakon što je došao novi trener Bernd Schuster, Marcelo je startao skoro svaku utakmicu od prve minute.

Nakon niza loših utakmica, Marcelo je prebačen na klupu, a novi trener Juande Ramos je na mjesto bočnog postavio Gabriela Heinzea. Poslije je ulazio na poziciju krilnog napadača gdje se vrlo brzo prilagodio i postigao svoj prvijenac protiv Sporting Gijona, u pobjedi 4:0.

Champions League Final - Liverpool v Real Madrid | Autor : Lee Smith/REUTERS Foto: Lee Smith/REUTERS Soccer Football - Champions League Final - Liverpool v Real Madrid - Stade de France, Saint-Denis near Paris, France - May 28, 2022 Real Madrid's Marcelo celebrates with the trophy after winning the Champions League REUTERS/Lee Smith Photo: Lee Smith/REUTERS

U veljači 2010. Marcelo produžuje ugovor na još pet godina. Pod novim trenerom, Jose Mourinhom, Marcelo se vraća na svoju prirodnu poziciju lijevog bočnog. On postaje nezamjenjiva karika u prvoj postavi Reala. U zadnje dvije sezone dobio je mnogo pohvala, od Maldinija pa sve do Roberta Carlosa koji su ga nazvali "najboljim lijevim bočnim na svijetu jer Real bez njegovih sposobnosti, tehnika i brzine nije pravi Real".

Da odlazi iz Reala šuškalo se već mjesecima, a sada je stigla i službena potvrda. Gdje će i hoće li nastaviti karijeru trenutno nije poznato jer odlazi kao slobodan igrač.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije