igre dragovoljaca

Najuspješniji na sportskim terenima bili su domaćini Igara, dragovoljci Busovače

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
31.08.2015.
u 06:30

Natjecalo se u odbojci, malom nogometu, stolnom tenisu i potezanju konopa

Posljednja subota u kolovozu i ove godine je bila rezervirana za Sportske igre dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO Herceg Bosne s područja Srednjobosanske županije. XI. igre dragovoljaca održale su se na terenima kompleksa Hotela Tisa, a kako je naglasio Drago Smoljo, predsjednik UDVDR SBŽ, bio je to povratak igara u mjesto u kojemu su prvi put održane - Busovaču.

Polaganje vijenaca

Igre je otvorio Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH, koji je bio i pokrovitelj Igara. Čavari je ovom prigodom uručena zahvalnica, a uime organizatora igara, UDVDR SBŽ, Drago Smoljo, predsjednik Udruge, posebno je zahvalio Lidiji Bradari, predsjedateljici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, za čijeg su obnašanja dužnosti predsjednice ŽO HDZ BiH SBŽ, branitelji u SBŽ dobili Zakon o dopunskim pravima. Prije početka igara, dragovoljci i veterani zajedno s hrvatskim dužnosnicima na svim razinama vlasti polaganjem vijenaca pred središnjim spomen-obilježjem u Busovači poklonili su se poginulim hrvatskim braniteljima. Devet momčadi: Busovače, Viteza, Novog Travnika, Travnika, Uskoplja, Bugojna, Kiseljaka, Kreševa i Fojnice natjecalo se u pet sportskih disciplina: malom nogometu, odbojci, stolnom tenisu, šahu i potezanju konopa. Viteški dragovoljci bili su najuspješniji u šahu. Dragovoljci i veterani Busovače bili su drugi, a Bugojna treći. Momčad Viteza ostvarila je najbolje rezultate i u odbojci. Drugo mjesto pripalo je Kreševu, a treće Fojnici. Domaćini su ostvarili najbolje rezultate u stolnom tenisu i potezanju konopa. Drugo mjesto u stolnom tenisu pripalo je viteškim, a treće dragovoljcima Kiseljaka. U potezanju konopa među tri prvoplasirane ekipe, uz Busovaču su i Fojnica te Kiseljak.

Vitez idući domaćin

Dragovoljci Uskoplja imali su najviše uspjeha u malom nogometu. Druga je bila momčad Bugojna, a treća Novog Travnika. Prijelazni pehar u idućih godinu dana ostaje kod domaćina igara, dragovoljaca Busovače koji su bili ekipno bilo najuspješniji. Domaćin XII. Igrama dragovoljaca i veterana Domovinskog rata iduće godine bit će Vitez.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije