Bijela točka

Najviše udaraca s bijele točke imala je Krupa

13.12.2016.
u 09:00

Elvir Koljić, napadač Krupe na Vrbasu, zabio je do sada u Premijer ligi BiH osam pogodaka. Tko zna, možda je mogao zabiti i koji gol više da tijekom sezone nije imao problema s ozljedom, pa je igrao i manje nego se očekuje. Ipak, pola pogodaka od svojih osam postignutih Koljić je zabio s bijele točke, a upravo je njegov klub imao priliku najviše šutirati “s kreča”.

Osam jedanaesteraca

Krupa je, po mnogima, jedno od ugodnih iznenađenja Premijer lige, koja trenutačno zauzima 4. mjesto s 30 bodova. Inače, riječ je o klubu koji je imao najviše prilika s 11 metara - čak osam. Svih svojih osam udaraca s bijele točke realizirali su Koljić i društvo. Krupa je ukupno zabila 26 pogodaka, a kada se oduzmu pogoci s bijele točke, ta momčad se nalazi na 18 pogodaka iz igre. Iza Krupe je niz klubova koji su imali priliku po tri puta šutirati s bijele točke. Jedino Široki Brijeg nije imao priliku ove jeseni šutirati s bijele točke, iako je realno trebao dobiti koji udarac “s kreča”. Protiv tog kluba svirana su dva “elvera”. Široki možda ima jedan problem druge naravi. U napadu mu najčešće igra Krstanović koji je poznat kao igrač koji često simulira. Primijetili su to i suci koji na njegove padove najčešće odmahuju rukom. Došao je Krstanović tako na loš glas kod sudaca, pa u nekoliko navrata kada je i trebao dobiti jedanaesterac za stvarne prekršaje u kaznenom prostoru, nije ga dobio i bio je oštećen i on i njegov klub. Najslabije jedanaesterce do sada u Premijer ligi šutira Zrinjski, odnosno njegov pucač Jasmin Mešanović. Promašio je Mešanović dvije najstrože kazne. Jednom se popravio, pa je protiv Slobode nakon slabog šuta s 11 metara zabio iz odbijanca, dok je protiv Željezničara ponovno pucao po zemlji u desnu vratarevu stranu. Valjda je Kjosevski gledao pregled prilike od kolo ranije kada je Zrinjski igrao u Tuzli te je vidio kako šutira Mešanović. Na kraju ga je pročitao i uhvatio njegov udarac. Svoj jedini jedanaesterac je promašio i Vitez.

Najčešći udarac

Najpreciznije bh. igrači šutiraju po zemlji u lijevu vratarevu stranu. To je onako lijep udarac ako ga, recimo, šutira neki dešnjak. Često prilikom tog udarca vratar ode na jednu stranu, a lopta završava u drugoj strani mreže. Međutim, kod jedanaesteraca nema neke posebne logike, posebno će vam to naglasiti vratari. Puno se toga mora poklopiti da bi se obranio jedanaesterac. Morate pročitati pucača ili napamet pogoditi stranu u koju će šutirati, a onda imati i malo sreće da se lopta odbije i željenom pravcu. Ipak, šut može biti toliko traljav ili neprecizan da se vratar ne mora pomaknuti. Jedanaesterci su prije svega velika psihološka kušnja za vratara ili igrača koji ih šutira. Udarac s bijele točke u nogometu zovu najvećom prilikom, ali sigurno ste čuli igrače kad kažu da im se “gol smanji”...•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije