Futsal

Nakon dobrog starta rivali Brotnjo i Zrinjski u velikom derbiju

08.10.2016.
u 09:00

Kako se i očekivalo, u srijedu su ljubitelji malog nogometa u čitlučkom GŠD uživali u lijepoj igri odgođenog susreta 1. kola ovogodišnje Premijer futsal ligi BiH, u kojem je domaći MNK Brotnjo Premier SK uz podršku svojih navijača slavio zasluženu pobjedu od 7:5 protiv KMF Leorar Ocean link iz Trebinja.

Velika prednost

Iako su obje momčadi na početku sezone igrale odlično, malonogometaši Brotnja startali su bolje od Leotara i već do 34. minute imali prednost od 6:0. Potom su se opustili i dopustili Trebinjcima da do kraja smanje rezultat na konačnih 7:5 za Brotnjo.

Osim što su malonogometaši Brotnja svoje navijače obradovali lijepim potezima i još ljepšim pogocima, tom su pobjedom nagovijestili i odlučnu borbu za sam vrh ovogodišnje prvenstvene ljestvice.

Stoga se očekuje da podrška navijača Brotnju neće izostati ni danas kada se u GŠD u Čitluku s početkom u 18 sati u 2. kolu igra veliki hercegovački derbi između Brotnja i Zrinjskog.

Zrinjski je u 1. kolu deklasirao Kaskadu s čak 11:1, a ujedno je u tom susretu za Zrinjski kao trener debitirao Nikola Tomičić, legenda hrvatskog futsala. Brotnjo je u prijelaznom roku angažiralo čak sedam novih igrača, a klub su napustila tri igrača.

- Tenzije pred današnji derbi zasigurno podižu međusobni transferi igrača između ova dva kluba. Naime, iz Brotnja u Zrinjski otišao je naš najbolji prošlogodišnji strijelac Marin Suton, a posljednjeg dana prijelaznog roka Brotnjo je iz Zrinjskog uspjelo dovesti ponajboljeg vratara u BiH Andrijana Dujmovića. Osim njega, na golu imamo i Medića pa smo tako jako dobro pokriveni na vratarskoj poziciji.

Osim njih dvojice, u klub su stigli povratnik u naše redove Pantić, zatim Knežević iz Novog Travnika, naši domaći igrači Prusina, Granić, Ćavar i nekoliko juniora iz naše Futsal akademije jer nam je cilj afirmirati mlade igrače i momčad bazirati na domaćim - rekao nam je Mario Čilić.

Veliko rivalstvo

- Protiv Zrinjskog nas očekuje teška utakmica u kojoj pobjeda donosi više od tri boda jer se radi o velikom rivalstvu. Mi smo igrački jači nego prošle godine, no to ne jamči uspjeh. U sportu je uvijek potrebna jedna doza sreće koja će te pogurati do pobjede - rekao je Čilić i pozvao navijače iz cijelog Brotnja da večeras u što većem broju dođu u GŠD i da bodrenjem pomognu malonogometašima Brotnja.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije