pecara

Nakon odmora, Sablić uveo treninge dva puta dnevno

23.03.2018.
u 09:00

Po povratku s “veslačkog” gostovanja u subotu u Krupi, nogometaši Širokog razišli su se na sve strane.

- Dao sam momcima odmor, trebao im je. Ne dan ili dva, dobili su čak tri i pol slobodna dana u stanci, nakon one čudne utakmice u Krupi. Srećom, svi su ostali zdravi iako se u onakvim uvjetima moglo svašta dogoditi i lako ozlijediti. U srijedu poslijepodne imali smo trening. Danas smo trenirali dva puta - rekao nam je jučer Goran Sablić, učitelj nogometaša s Pecare, koji se po običaju našao sa suradnicima u klupskom kafiću na kavi i nogometnim razgovorima.

Povoljnije stanje

- Zdravstveno i ukupno stanje puno je povoljnije nego prije Krupe. Obojica Ćorića, Dino i Josip odradili su žute kartone, a ozlijeđeni i bolesni priključili su se treninzima. Luka Bilobrk, Bernardo Matić, Stipe Marković, Stjepan Lončar..., svi su ozdravili ili su zaliječeni. I stanje Luke Menala nakon ozljede, bolnice i niza pregleda jako je dobro. To ne znači da su svi oni već spremni za nastupe, ali dobri su. Imam informacije i uvid i u zdravstveno stanje oko Dejana Čabraje. Oporavlja se u Zagrebu i počeo je ozbiljno raditi, ali s njim moramo postupiti jako oprezno. Nisam zato da se još vrati i prerano zaigra. Bolje da se sasvim oporavi kako se ne bi što pogoršalo. Mislim kako će tek na ljeto u puni pogon - kaže Sablić i dodaje kako je jedini mali problem što na Blatu puše prilično jaka bura.

Trener Širokobriježana za sada kao da ne nema u mislima Zrinjski koji je sljedeći protivnik Širokobriježana u prvenstvu.

- Bit će vremena. Nego, u stanci ne namjeravamo igrati neke prijateljske utakmice i možda izazvati ozljede. A i s kim bismo igrali, ta svi su klubovi iz okolice u natjecateljskom ritmu i igraju prvenstvene utakmice u svojim ligama...

Jedini siguran izostanak

Jedini koji sigurno neće biti na raspolaganju protiv Zrinjskog je Josip Ćorluka koji je u Krupi dobio treći žuti karton te automatski preskače jednu utakmicu. - Dobro smo se osvježili i odmorili te pristupili treninzima pred dva važna i teška susreta protiv Zrinjskog kući i Željezničara na Grbavici. Dvoboj protiv susjeda iz Mostara bit će kao i uvijek zanimljiv, ali ne lagan. Jesenas smo slavili na Pecari. Nadam se i vjerujem kako pobjedu možemo ponoviti, uz grlatu pomoć naših vjernih navijača - izjavio je za službenu klupsku internetsku stranicu pouzdani zadnji “veznjak” Luka Begonja. Derbi susret Široki - Zrinjski igrat će se u subotu, 31. ožujka, na Pecari u 16 sati (dnevni termin zbog uskrsnih blagdana).•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?