Pecara

Naporan tjedan za Široki, danas utakmica s Braniteljem

BiH; 23.01.16. Siroki, Blato, Pripremna utakmica Siroki-Mostar Snimio:Stole Lasic
03.02.2016.
u 07:15

Što se tiče “fizike”, ovaj tjedan je udarni za momčad Širokoga Brijega, prenosi Večernji list BiH. Radi se uistinu naporno i često. U ponedjeljak se treniralo izjutra i poslijepodne, u utorak je trener prve momčadi Slaven Musa igračima priredio reprizu ponedjeljka...

Prisutno malo umora

Međutim, svi su nekako “preživjeli”, iako Musa kaže kako ima malo umora, dok poneka posjekotina i ogrebotina nisu vrijedne spomena. Nakon dvije probne utakmice, protiv Mostara (5:0) i Osijeka (2:1), danas je na redu treća, opet na Blatu... Protivnik je federalni prvoligaš mostarski Branitelj:

- I na ovoj utakmici pružit ćemo prigodu svima koji sudjeluju na pripremama. S tim da će jedni igrati 60 minuta, drugi 30... Zato će raspored minutaže u subotu protiv Rijeke na Rujevici biti obrnut. Dobro, možda će pojedinci dobiti poštedu jer ima i onih koji su zbog gripe ili lakših ozljeda morali preskočiti neki trening, kao Ćorić, Crnov...

A Špikić, što je s njim?

-Od ponedjeljka i Špikić je napokon opterećen jednako kao i ostali igrači... On je ipak još “na vi” s loptom, zato neće putovati na utakmicu protiv Rijeke na Rujevici. Špikića ćemo isprobati u pravoj igri tek u Turskoj jer još nije dovoljno spreman za čvrstu kontakt-igru, kaže Musa:

-Mi se ustvari spremamo za službeni dio sezone, za prvenstvo i kup. Tome smo sve podredili. U Turskoj nas čeka završni dio priprema i tri utakmice: Shakter Karagandy iz Kazakhstana (11. veljače), danski Odense (14. veljače) i poljska Wisla Plock (17. veljače)...

Korisne utakmice

Juniori su u subotu na Mostarskom blatu ugostili federalnog prvoligaša Slogu iz Ljubuškoga i pobijedili 4:1. Može li se iz te utakmice izvući neka pouka i hoće li i ubuduće biti sličnih utakmica?

- Smatram kako su upravo ovakve utakmice s jačim protivnicima nego što su vršnjaci iz juniorskih dobi, korisne našim mladim igračima. Zato mislim kako bi i ubuduće bilo dobro igrati protiv seniorskih sastava ovakve ili slične snage, recimo prvoligašima ili drugoligašima iz okolice, misli Musa:

Današnji susret protiv Branitelja igrat će se u 14 sati.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije