NK Napredak iz Matića, ovogodišnji prvak Prve županijske nogometne lige Posavine, uspio ostvariti veliki uspjeh u godini kada proslavlja 70 godina postojanja

Napredak pobjedom protiv Sloge iz Pruda ušao u 2. ligu Federacije BiH

23.06.2022.
u 19:53

U godini velikog jubileja, kada proslavlja 70 godina postojanja, NK Napredak iz Matića osvojio je titulu ovogodišnjeg prvaka Prve županijske nogometne lige Posavine za sezonu 2021./2022. te je od sljedeće sezone novi član Druge lige Federacije BiH u skupini Sjever. Nakon 14 godina titula prvaka Prve županijske lige ponovno je u rukama Matićana koji su u proljetnom dijelu uspjeli sustići 5 bodova prednosti koju je imala ekipa Sloge. Momčad Napretka igrala je u sjajnoj formi i ostvarila niz od 13 pobjeda, da bi na kraju pretekla Slogu za 4 boda. U finalnoj utakmici doigravanja, odigranoj na stadionu Gol u Orašju pred blizu tisuću gledatelja, nogometaši Napretka su nakon vrlo dobre igre zasluženo pobijedili Slogu iz Pruda rezultatom 3:1. Plasman u doigravanje izborile su četiri prvoplasirane ekipe - Napredak, Sloga, Dragovoljac Novo Selo i Kostrč. U polufinalnim utakmicama Napredak je svladao ekipu Kostrča (4:0 i 3:0), a više neizvjesnosti bilo je u dvobojima Sloge i Dragovoljca (0:2 i 5:2), piše Večernji list BiH. 

Zvonimir Marković junak

Finalna utakmica odigrana je u teškim uvjetima na temperaturi od oko 35 stupnjeva, što je u dobroj mjeri iscrpilo igrače obiju ekipa. Momčad Napretka pokazala je bolju igru, a junaci presudne pobjede bila su braća Zvonimir i Tomislav Marković. Nakon pola sata igre Napredak je došao do pogotka, a mrežu Sloge prvi je načeo mladi napadač Zvonimir Marković. Pruđani su bolje otvorili drugo poluvrijeme, da bi u 52. minuti sudac Darko Gedžić opravdano svirao jedanaesterac za Slogu nakon što je branič Napretka oborio Paradžika. Precizan s bijele točke bio je Mato Paradžik, najbolji strijelac Sloge. U nastavku je bilo po nekoliko sjajnih prigoda na objema stranama, a novo slavlje za navijače Napretka priredio je Tomislav Marković u 72. minuti. Rezultatska neizvjesnost bila je prisutna do samoga kraja, a dvije minute prije završetka utakmice Barišić je propustio kolosalnu prigodu za izjednačenje, što su Matićani kaznili u sljedećoj minuti. Odlično proigravanje Gojkovića svojim drugim pogotkom okrunio je mladi Marković i postavio konačnih 3:1.

- Sretni smo i veseli zbog velikog uspjeha koji smo svi priželjkivali. Ulog je bio veliki, ali smatram kako je trener Pejić dobro postavio našu igru u kojoj smo pokazali veću kvalitetu i preciznost. Zahvalnost dugujemo navijačima koji su nas zdušno bodrili tijekom cijele sezone - istaknuo je junak utakmice Zvonimir Marković koji je u 12 proljetnih utakmica postigao 14 pogodaka.

Rođendanski dar

Trener Napretka Ivica Pejić na startu je proljetne sezone preuzeo ekipu od iskusnog stratega Luke Pejičića i uz dosta muke na kraju ispunio ambicije uprave i navijača.

- Igrači su lavovski iznijeli veliki teret i njima pripadaju najveće zasluge. Imali su veliku potporu navijača, posebice nakon izjednačenja, kada su bodrenjem podignuli momčad i dodatno motivirali igrače da se ne predaju. Ozbiljan pristup i rad na treninzima isplatio se u punoj mjeri, a ovaj uspjeh najljepši je rođendanski dar najdražem klubu. U Drugoj federalnoj ligi želimo biti konkurentna i opasna momčad, pa čak da se borimo i za sami vrh - poručio je trener Pejić te naglasio kako je Sloga odlična momčad i pravi primjer sportskog kolektiva kojem trebaju težiti sve ekipe na ovim prostorima.

Pobjednički pehar iz ruku Ilje Dominkovića, predsjednika Nogometnog saveza PŽ-a Orašje, primio je kapetan Napretka Zvonimir Marković Cuki, a veliko slavlje igrači su zajednički podijelili s vjernim navijačima, popularnim matićkim Jastrebovima. Na povratku u Matiće navijači su priredili veliki slavljenički vatromet, a na pitanje u kojoj će formi proslaviti titulu prvaka i 70. rođendan kluba, Pavo Pavić, vođa Udruge navijača koja ima oko 150 članova, kazao je kako priželjkuju da im slavlje obogati neki od velikih klubova.

- Na proslavi 60 godina Napretka sredinom travnja 2012. godine u Matićima je gostovao splitski Hajduk. Jubilarni, 70. rođendan obogaćen je osvajanjem titule prvaka, stoga s pravom priželjkujemo da nam proslavu uveliča jedan od renomiranih prvoligaša iz RH - kazao je Pavo Pavić.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?