Zlatko Ivić

“Naši najbolji klubovi ne zaostaju za regijom”

23.03.2018.
u 10:00

Odbojkaši Domaljevca iz istoimene općine u Posavskoj županiji privode kraju još jednu uspješnu sezonu. U ligaškom dijelu prvenstva, kao i prošle sezone, premoćno su osvojili 4. mjesto, a uspješno su startali i u doigravanje. U prvoj četvrtfinalnoj utakmici u gostima svladali su Modriču i tako stekli prednost za prolazak u polufinale. Analizirajući sezonu koja se bliži kraju, Zlatko Ivić, trener Domaljevca, kaže:

- Poslije pobjede u Modriči realno je očekivati naš plasman u polufinale, gdje bi nam protivnik trebala biti Mladost. Međutim, nismo opterećeni tim kombinacijama, idemo stepenicu po stepenicu. Već sada mogu reći da je cilj koji smo postavili u ovoj sezoni ispunjen, sve što dalje napravimo bit će plus. Ja se baš s tim ne bih složio, istina da nema nekih vidnih pomaka naprijed, ali se ne može govoriti ni o nekoj velikoj stagnaciji. Moj je dojam da smo posljednjih godina na približnoj razini. E, sad za neki vidniji napredak trebalo bi dosta toga. Mislim da se aktualni prvak BiH, Mladost, može ravnopravno nositi s najjačim klubovima u okruženju - Vojvodinom i Zvezdom, odnosno Kaštelima i Mladosti. Ti su klubovi, što se kaže, “u pet deka”. Kad ovo kažem, onda imam u vidu i rezultate Domaljevca. Kao četvrtoplasirana momčad u prvenstvu BiH, uspješno se nosimo s osječkom Mursom, koja je treća u Hrvatskoj. Ako pobijedimo Mursu, dobili smo je u nedavnoj prijateljskoj utakmici, a Mursa dobije Kaštelu, momčad koja je četiri puta uzastopno bila prvak Hrvatske, onda se može izvući zaključak o približnoj kvaliteti, konstatira trener Ivić, pa dodaje:

- O nekom padu kvalitete obično govore u sredinama koje su u prvom redu dovođenjem igrača sa strane nekada vodile glavnu riječ, a sada su u drugom planu. Pravo pitanje, kada je o bh. odbojci riječ bilo bi – kako iskoračiti naprijed - zaključio je Ivić.

Kao zanimljivost vrijedi izdvojiti podatak koji se često može čuti iz odbojkaških krugova - stagnacija muške odbojke svjetski je trend. Teško je to razumjeti, ako se ima u vidu “nogometni” posjet nekim odbojkaškim utakmicama posljednjih godina. Tako je, primjerice, utakmicu između Poljske i Srbije na otvaranju SP-a 2014. godine u Varšavi pratilo 61.500 gledatelja. Tri godine poslije susret istih reprezentacija na otvaranju EP-a pratilo je 65.000 gledatelja, također u Varšavi.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije