BOLOVAO OD RAKA

NBA liga zavijena u crno. Preminuo jčuveni košarkaš (53), a svi će ga pamtiti kao velikog prvaka

svijeća
Pixsabay
19.12.2023.
u 17:27

Njegova strast i predanost igri ostavili su neizbrisiv trag na košarkaškim terenima. Sve je počelo u ožujku 2023. kada je Montross dobio ozbiljnu dijagnozu raka.

Svijet košarke oplakuje gubitak jedne od svojih svijetlih zvijezda. Erik Scott Montross, nekadašnji NBA košarkaš i legenda Sjeverne Karoline, preminuo je u 53. godini nakon hrabre bitke sa opakom bolešću, imao je rak. Montross će zauvijek ostati urezan u sjećanje ljubitelja košarke kao ikona Sveučilišta Sjeverne Karoline, gdje je svojim jedinstvenim doprinosom doveo momčad do naslova NCAA prvaka 1993. godine.

Njegova strast i predanost igri ostavili su neizbrisiv trag na košarkaškim terenima. Sve je počelo u ožujku 2023. kada je Montross dobio ozbiljnu dijagnozu raka. Unatoč njegovoj hrabrosti i odlučnosti, njegova višemjesečna borba s nemilosrdnom bolešću nažalost je završila njegovom preranom smrću.

Montross se na NBA sceni pojavio 1994. godine kao deveti izbor drafta, a tijekom svoje devetogodišnje karijere nosio je dresove brojnih klubova, uključujući Boston, Dallas, New Jersey, Philadelphiju, Detroit i Toronto . Njegova uloga na poziciji centra bila je ključna za uspjehe svih momčadi za koje je igrao.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije