FIFA poručila

Ne odobravamo Superligu

20.04.2021.
u 12:17

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino odbio je mogućnost formiranja europske Superlige, natjecanja koje je u ponedjeljak zvanično formiralo 12 najbogatijih klubova iz Europe uz poruku da je to jedan od načina za spas nogometa.

U Nyonu se trenutno održava kongres UEFA-e, a gost govornik je predsjednik FIFA-e Gianni Infantino, koji je ovoj organizaciji pružio snažnu podršku.

"Moj zadatak je zaštititi europski sportski model, klupska natjecanja i reprezentacije. Ako oni, a pod tim mislim na superligaše, odluče ići svojim putem, onda će morati živjeti sa svojim izborom. Ili izlaze ili ulaze, nema prostora za premišljanje", rekao je Infantino i nastavio:


"Mi iz FIFA-e ne odobravamo ovo natjecanje i snažno smo protiv stvaranja Superlige. Nema sumnje u to da FIFA ovo ne odobrava."

Podsjećamo, Superliga je poluzatvoreno europsko nogometno natjecanje, koje je u ponedjeljak osnovalo 12 velikih klubova, a kojem su frontalno suprotstavljeni i UEFA i FIFA, kao i matične lige i nacionalne federacije.

Klubovi osnivači žele da Superliga počne što prije pa postoje šanse da startaju već u kolovozu.

Do sada je jedino poznato da će Realov Florentino Perez predsjedavati novim natjecanjem, dok će potpredsjednici biti Andrea Agnelli (Juventus) i Joel Glazer (Manchester United). Ova tri kluba su inače među glavnim promotorima projekta Superlige.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije