zlatna lopta

Ne prestaju kritike na izbor Messija

Reuters
30.11.2021.
u 20:49

Pobjeda Argentinca Lionela Messija u izboru France Footballa za najboljeg nogometaša svijeta u 2021. godini izazvala je val kritika novinara, nogometnih stručnjaka i igrača.

Većina smatra kako je nagradu trebao osvojiti napadač poljske reprezentacije i Bayerna Robert Lewandowski. Čak je i argentinski majstor na proglašenu kazao kako je Lewandowski zaslužio nagradu.

- Roberte, zaslužio si Zlatnu loptu, poručio je Messi s govornice. Podsjetimo, Lewandowski je završio na drugom mjestu, a imao je 33 boda manje, javlja HRT

- Skandalozan izbor, naslov je njemačkog dnevnika Bild: - Godinama je poljska zvijezda Bayerna učinkovita, skuplja golove i naslove, ali to očito nije dovoljno.

Proglašen za najboljeg igrača FIFA-e u 2020., nakon što je bio najbolji strijelac Lige prvaka, Lewandowski te godine nije osvojio Zlatnu loptu, jer je natjecanje otkazano zbog pandemije. Sjajni Poljak je prošle sezone postigao 41 gol u Bundesligi, srušivši legendarni rekord Gerda Müllera. Ovaj podvig, koji je "zapalio Njemačku", ipak nije imao isti odjek u inozemstvu, gdje je očito puno veći dojam ostavio Messijeva Copa America s Argentinom.

- Iskreno, ništa ne razumijem, rekla je njemačka legenda Lothar Matthäus. - Uz dužno poštovanje prema Messiju i ostalim navedenim igračima, nitko to nije zaslužio toliko kao Lewandowski.

I drugi se u Europi pitaju o izboru Messija. - Svaki put mi je teže vjerovati u te nagrade, kazao je Iker Casillas, legendarni španjolski vratar, sada u mirovini.

- Za mene je Messi jedan od pet najboljih igrača u povijesti, ali trebali bismo početi znati razlikovati one koji su bili najbolji na kraju sezone. Nije teško, dodao je Casillas.

Oglasio se i menadžer Liverpoola Jurgen Klopp.

- Možemo zauvijek dati Ballon d'Or Messiju za njegovu igru i karijeru, rekao je karizmatični trener Liverpoola, "ali ako to ove godine ne učinite Lewandowskom, pa kada?".

I talijanska Gazzetta dello Sport izražava sumnju u filozofiju prestižnog natjecanja France Footballa.

- Ova nagrada je postala farsa, poručila je Gazzetta.

Bivši kapetan engleske reprezentacije Gary Lineker smatra kako je "Zlatnu loptu" trebao dobiti Poljak.

- On to zaslužuje, tvitao je najbolji engleski napadač 80-ih.

Među kandidate za osvajanje nagrade ubrajan je i veznjak europskih prvaka Talijana, te pobjednika Lige prvaka Chelsea, Jorginho.

- Osvojio je sve glavne trofeje i uvelike sudjelovao u tim titulama pa ne bi bilo iznenađenje da je podigao Ballon d'Or, istaknuo je menadžer Chelsea Thomas Tuchel.

Talijanska La Repubblici također, smatra kako je Jorginho trebao biti pobjednik. - Ako ste playmaker i metronom momčadi koja je osvojila Ligu prvaka kao i momčadi koja je zablistala na velikom turniru, došli ste do vrha, pišu Talijani.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije