koronavirus napravio pomutnju

Nedostatak natjecanja doživljavaju i kao psihološki problem

28.03.2020.
u 00:30

Valjda se sportaši od Stare Grčke i antičkih Olimpijskih igara nisu nikada natjecali, igrali ili trenirali u težim i čudnijim okolnostima.

“Ilegalna aktivnost”

Sport se nekako pretvorio u “ilegalnu aktivnost”, kako u svijetu tako i na našim prostorima. Sportaši i ljubitelji sporta teško se uspijevaju prilagoditi sadašnjem stanju, ranije nikad doživljenom. Stadioni, dvorane, travnjaci, parketi, teniski tereni, ringovi, strunjače, kampovi za treninge, skijaške staze, bacališta, plivališta... ma, sve je to opustjelo, piše Večernji list BiH. 

Isto je na “dnu” Novog Zelanda i na “vrhu” Aljaske, na Rtu dobre nade, na Camp Nou, na Wembleyu i na igralištima u Drinovcima, Odžaku, Bosanskoj Krupi, Rogatici ili u Neumu. Lopte su ispuhale, plivački bazeni su suhi, a skije prekrivene prašinom. S nevjericom su poklonici sporta najprije slušali o igranju pred praznim tribinama, pa o kratkoj, a onda o dugačkoj odgodi nogometnih prvenstava, o zabrani treniranja te “premještanju” Europskoga nogometnog prvenstva za lipanj 2021. godine. Neće biti škripe i mirisa guma na utrkama Formule 1 u Kini, Australiji, Bahreinu, Monzi, Indianopolisu... Roland Garros održat će se u rujnu (ako se održi!...). Na kraju su i XXXII. Olimpijske igre u Tokiju odgođene za 2021. godinu... ako se prilike promijene.

Teško pale odgode utakmica

Bh. ljubiteljima nogometa teško je pao otkaz kvalifikacijske utakmice BiH – Sjeverna Irska za odlazak na Europsko prvenstvo, odgoda trećega kruga premijerligaškog prvenstva te utakmica Prve lige Federacije BiH, Prve lige Republike Srpske, ženske Premijer lige, drugih liga, prvenstva pionira, kadeta, juniora...

Ma, da postoji “pljuvanje udalj”, i ono bi se odgodilo u ovim trenucima! Isto je diljem svijeta, isto je Španjolcima, Irancima, Rusima, Nizozemcima, Tajlanđanima... Sportaši su po svojoj prirodi čvrsti ljudi. Kažu kako će i ovo preživjeti. Hoće, a preživjet će i ljubitelji sporta, iako im sve teško pada i sve vide katastrofalnim i kataklizmičnim...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije